taner
Reklam alanı

Asus Zenpad C 7.0 Yazılı İnceleme



Teknoloji'nin yeni katmanı Technosfer.Com'dan herkese merhaba, bugün sizler ile birlikte Asus'un Z170CG kodlu yeni tabletini inceleyeceğiz.

Asus ZenPad C 7.0 Teknik Özellikleri

  • 7 Inç 1024×600 çözünürlüğüne sahip IPS ekranı(anti parmak izi kaplama),
  • Intel® Atom ™ x3-C3200 Quad-Core, 64bit işlemcisi
  • Mali-450 MP4 grafik işlemcisi
  • 1 GB belleği
  • 8 GB ve 16 GB depolama alanı
  • 189 x 108 x 8.4 mm (UxGxY) boyutları
  • 265 gram ağırlığı
  • Siyah, Beyaz, Kırmızı, Aurora Metalik renk seçenekleri
  • Android 5 Lollipop işletim sistemi
Orta dereceli donanım ile dikkatleri üstünde tutan Asus, ucuz fiyatı ile fazlası ile konuşulacak gibi görünüyor. Asus'un yeni tabletinin eksikleri şu şekilde; Tablette bulunan kameralar biraz daha yüksek çözünürlükte olabilirdi ve belleğinin 1 GB yerine en az 1.5 GB belleği bulunsa daha iyi bir ürün çıkardı. Fakat ücret olarak baktığımızda şuan ki donanımlarda sadece diğer cihazlardan ayırması için kamerasını geliştirebilirlerdi.

Asus ZenPad C 7.0 Performansı

Asus ZenPad C 7.0 performan konusunda rakiplerini geride bırakıyor, fakat fazlası ile oyun oynamak isteyenler için şarj problem haline geliyor. 4000 miliamperlik bataryası normal internet kullanıcıları için fazlası ile yetiyor. Fakat dediğim gibi grafiği ağır olan oyunlar veya uygulama kullandığımızda şarjı neredeyse %30 daha hızlı tükeniyor. İntel ortaklığı ile üretilmiş cihaz, Intel'in 64 bit 4 çekirdekli x3-C3230 model işlemcisi yer alıyor.
Asus performansı arttırmak için kendi geliştirmiş olduğu ZenUI arayüzü sayesinde diğer cihazlarda yaşanan donma, kasma gibi sorunları tamamen ortadan kaldırmış durumda. Oyun performansı konusuna gelecek olursak, eğer optimizasyonu iyi olan oyunlarda yani yüksek grafik ve bellek gerektiren oyunları neredeyse kasmadan oynayabiliyorsunuz.

Asus ZenPad C 7.0 Tasarımı

Asus orta düzey tabletini tasarlarken gerçekten de çok uğraşmış gibi duruyor, özellikle arka kısmına bayıldığımızı söylemeden geçmemeliyim. Fırçalanmış arka kapağının en alt kısmında tablet ile ilgili küçük bilgiler veriyor. Sony Z serisinden alıştığımız küçük bir kapakçık bulunuyor. Kapakçığı açtığımızda ise sadece SD kartımızı takabiliyoruz. Şarj etme ve veri aktarma gibi işlemleri gerçekleştirdiğimiz portu alt kısımda yer alıyor. Üst kısımda ise sadece 3.5 milimetrelik kulaklık girişi duruyor.
Ekran kısmında büyük gelişmeler sağlayan Asus, Visual Master sayesinde ekran daha gerçekçi gözüküyor. 178 derecelik görüş açısı ile tablete nereden bakarsanız bakın ekranı daha net görebilirsiniz. Mavi filtre modu sayesinde gözleriniz daha da az yorulacak.

Asus ZenPad C 7.0 Satın Alınmalı Mı ? – Genel Özet

Asus tabletinde özellikle ekranına önem vermiş, kamera konusunda biraz çekimsel davranmış olsa da 400 liralık bir tablet için biraz daha iyi olabilirdi. Diğer özellikleri diğer tabletlere göre daha iyi durumda. Asus'un geliştirmiş olduğu ZenUI arayüzü sayesinde diğer tabletlere göre daha az kasma, donma yaşadığımızdan dolayı fiyatına göre bu tableti olmamız gerekiyor.
Tablet'i şık bir şekilde üreten Asus daha üst düzey donanımlara sahip tabletlerini bekliyoruz.

Devamını oku…

Birleşme kararı alan ClickBus ile NeredenNereye.com 25 milyon Euro’luk bilet satışı hedefliyor

Lider otobüs bileti satın alma platformu ClickBus, online otobüs biletinin yanı sıra uçak bileti satışı da yapan,16 yıllık tecrübesiyle online bilet pazarının öncülerindenNeredenNereye.com ile güçlerini birleştirdi.Yatırımcıları arasında Rocket Internet’in de bulunduğu ClickBus’ın NeredenNereye.com ilebirleşmesi sonrasıonline otobüs bileti pazarındaki hedef ise 25 milyon Euro’luk satış yapmak. Bu işbirliği sonrası,  ClickBus.com.tr ve NeredenNereye.com platformları müşterilerine yine ayrı ayrı hizmet vermeye devam edecek.
Yılda yaklaşık 250 milyon otobüs biletini satıldığı 4 milyar dolarlık otobüs bileti pazarında ClickBus ve NeredenNereye.com güçlerini birleştirdi. Türkiye’deki operasyonlarının birinci yılını geçtiğimiz günlerde kutlayan ClickBus, online otobüs bileti satın alma platformu NeredenNereye.com ile birleştiğini açıkladı. Bu birleşmeyle www.ClickBus.com.tr ve www.NeredenNereye.com platformları müşterilerine ayrı ayrı hizmet vermeye devam edecek. Birlikteliğin ardından şirket yetkilileri, ClickBus ve NeredenNereye olarak, 2016 yılında 25 milyon Euro’luk bilet satışı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı. 2017 yılında ise yıllık 3 milyon adetten fazla bilet satışı gerçekleştirilmesi öngörülüyor.
Türkiye’nin en eski platformlarından biri olan NeredenNereye.com, kurulduğu 1999 yılından bu yana sayıları giderek artan firmaların otobüs ve uçak biletlerinin satışını gerçekleştiriyor. 2014 yılı Temmuz ayında Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan ClickBus ise 100’den fazla firmanın bilet satışını gerçekleştirerek, 15 binden fazla rotaya sefer sağlıyor. İnternet sitesinin yanında IOS ve Android uyumlu mobil uygulamaları da bulunan ClickBus online otobüs bileti satışı gerçekleştiriyor.


NeredenNereye.com kurucusu Erol Demirtaşplatformla ilgili şu bilgileri aktardı;”NeredenNereye.com, 1999 yılında kullanıcılara bilgi vermek amacıyla kurulmuş bir websitesiydi. Bu bağlamda pazardaki en eski internet sitesi de biziz. Zaman içerisinde platformumuzda bir çok yenilik yaptık ve online bilet satışını 2009 yılında başlattık. Şu anda 106 farklı firmanın online bilet satışını gerçekleştiriyoruz ve buna ek olarak uçak bilet satışı da sağlıyoruz.2014 yılında ulaştığımız toplam ziyaretçi sayısı ise 20 milyon.ClickBus globalde 4 ülkede faaliyet gösteren başarılı bir firma, bizim pazardaki tecrübemiz ve ClickBus’un global yapısıyla güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.
ClickBus genel müdürü Ömer Küçükdere; ”ClickBus olarak tek amacımız kullanıcılarımıza mümkün olan en başarılı hizmeti sunmak ve online otobüs bileti alımlarını kolay bir hale getirmek. NeredenNereye.com ile birleşmemizle birlikte hem Türkiye’deki online bilet satışlarını arttırmayı hem de müşterilerimize daha iyi hizmet verebileceğimiz platformlar yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.


Devamını oku…

5 inçlik Asus Zenfone 2 Laser İnceleme

Asus ilk 4 GB bellekli akıllı telefonu ürettikten sonra aynı telefonun farklı modellerini ülkemize getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Selfie adında ki yeni akıllı telefonu incelemiştik bugün ise yine benzer telefon olan Zenfone 2 Laser'i inceleyeceğiz. Yurt dışında daha tanıtımı yapılmadan ülkemizde tanıtılan Asus Zenfone 2 Laser, büyük bir olasılıkla ilk önce ülkemizde satışa başlayacak şuanda Selfie ve Zenfone 2 Lazer, Asus'un e shop sitesinde ön siparişte sizleri bekliyor.asus zenfone 2 laser ön inceleme.fw Asus Zenfone 2 Laser,  5 inçlik ve 5.5 inçlik modeller ile ülkemize girmeye hazırlanıyor. Bizim inceleyeceğimiz model ise 5 inçlik model. Asus Zenfone 2 hakkında merak ettiğiniz soruları öğrenebilir, kullanıcı şikayetlerini takip edebilirsiniz. İncelememize teknik özellikler ile başlayalım.
  • Qualcomm MSM8916 QuadCore 1.2GHz işlemcisi
  • Android 5.0 (Lollipop) işletim sistemi
  • 2 GB mDDR3 belleği
  • 5inç, HD 1280x720, TFT Resistive dokunuş panel Corning® Gorilla® Glass 4 teknolojisine sahip ekranı
  • 16GB eMMC Flash 5GB ASUS WebStorage bulut depolama alanı ve 128 GB'a kadar arttırılabilir hafızası
  • 5 MP, Otofokus, PixelMaster  ön kamerası
  • 13 MP, Otofokus, LED Flaş, Wide View, PixelMaster arka kamerası
  • 2400 mAh Li-Polymer pili
  • 143.7 x 71.5 x 3.5 ~ 10.5 mm (E x B x Y) ebatları
  • 140 g (batarya dahil)
  • Beyaz, kırmızı, siyah, altın renk seçenekleri bulunmaktadır.
asus zenfone 2 laser ilk bakış.fw

ASUS ZENFONE 2 LASER'E İLK BAKIŞ

Asus, büyük telefonlar yerine küçük ve kullanışlı telefonlar üretmeye devam ediyor. 5 inçlik bu telefon, diğer 5 inçlik modellere kıyasla daha hafif, ilk kullanımdan sonra bu telefonun bağımlısı olabilirsiniz. Tasarım konusunda 2015 iF Tasarım ödülüne laik görülmüştü. Bu modelde eğer açma kapatmanın, ses açma kapatma gibi tuşları özellikle yan tarafta isteyen kullanıcılar biraz zorluk çekse de çok kısa bir sürede bu duruma alışabilirsiniz. Asus Zenfone 2 de çıkarılamayan batarya, Selfie ve Zenfone 2 Laser modellerinde çıkarılabiliyor. 2 sim yuvası da ülkemizde yeni alt yapısı hazırlanan 4.5G'yi destekliyor.  Arttırılabilir hafızası bulunan telefon 128 GB'a kadar SD kart takılabiliyor. Bize gelen ürün Android 5.0.2 sürümü ile geldi ve telefonu açar açmaz bir güncellemede bizleri bekliyordu.  301.52 MB boyutunda bu güncelleme sonrasında biz pek bir şey fark etmemiş olsak da herhangi bir donmaya karşı önlem alınmış durumda. Asus Zenfone 2 Laser görselleri için tıklayabilirsiniz.

ASUS ZENFONE 2 LASER DETAYLI YAZILI İNCELEMESİ

Zenfone 2 Laser'e gelen güncellemeyi yüklemeden bir test etmek istedik ve bir çok oyun denemesi yaptık bu oyunlarda herhangi bir kasma görmedik. Zenfone 2 Laser, ZenUI arayüzünü kullandığından dolayı saten kasma veya donma yapmayacağını biliyorduk fakat güncelleme gelmeden kullanmamızın temel nedeni acaba gelen güncelleme telefonu kötü etkileyecek mi diye düşünmemizdi. Güncellemeyi attığımızda da herhangi bir donma veya kasma yaşanmadı. Qaulcomm Snapdragon 410 işlemcisi ile pil tüketimini en aza indirgeyen Asus, Adreno 306 GPU(grafik işlemcisi) ile oyun ve günlük işlerinizi mükemmeliyete dönüştürüyor. HD 720x1280 boyutlarında 294 ppi bir ekranı olan Zenfone 2 Laser çizilmeye ve kırılmaya karşı Gorilla Glass 4 teknolojisini kullanıyor. Antutu Benchmark test sonucu için tıklayabilirsiniz. 2 GB belleği bulunan telefonun normal kullanımda sadece 700 MB'lık bir kısmı etkin olarak çalışmakta, Depolama alanı ise 16 GB Kamera konusunda çok iyi iş çıkaran Zenfone 2 Laser, 5 MP ön kamerası, otofokus ve pixelmaster teknolojisi kullanıyor, arka kamera ise 13 MP otofokus, led flash, wide view(geniş açı) ve pixelmaster teknolojileri kullanılıyor. Çektiğiniz fotoğrafları düzenlemek isterseniz içerisinde fazlası ile modlar, çerceveler ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Video çekimlerini 1080p 30 fps olarak çekmektedir. Arka kamera ile çektiğimiz fotoğraf galerisi için tıklayabilirsiniz.(çok yakında eklenecektir) Ön kamera ile çektiğimiz fotoğraf galerisi için tıklayabilirsiniz.(çok yakında eklenecektir) 2400 mAh bataryası sayesinde günlük kullanımda(sosyal medya, fotoğraf, farklı uygulamalar, oyun) günü çıkarabiliyor.İvmeölçer, yakınlık, pusula gibi sensörleri bulunan Zenfone 2 Laser, siyah, seramik beyaz, gümüş, mor, aqua mavi, altın, Kırmızı gibi 7 farklı renk seçeneği bulunuyor fakat ülkemizde altın, beyaz, kırmızı ve siyah modelleri bulunmakta ilerleyen zamanlarda diğer renklerinde ülkemize geleceğini düşünüyoruz. Asus Zenfone 2 Laser Fiyatı Açıklandı. Asus Zenfone 2 Laser'i satın almak isteyenler için Asus'un e-shop sitesinden satın alabilir veya buraya tıklayarak direk olarak gidebilirsiniz. Ek olarakta Wi-Fi 802.11 b/g/n teknolojisi, Bluetooth 4.0 teknolojisi, Usb olarak 2.0 kullanılıyor.

 Kaynak : Technosfer teknoloji haberleri
Devamını oku…

Asus Zenfone 2 Yazılı İncelemesi

Akıllı telefon pazarında hızla yükselen Asus, geçtiğimiz yıllarda ülkemizde satışı başlayan Zenfone'lar ile fazlası ile gündeme oturmuştu. Bu yıl üretimini ve satışını gerçekleştirdiği Zenfone 2 ile Dünya gündeminde yerini aldı. İlk 4 GB bellekli modelini ürettikten sonra, akıllı telefon konusunda diğer firmaların değil Asus'un borusu ötmeye başladı.
Daha önce ön incelemesini gerçekleştirdiğimiz Asus Zenfone 2'nin bugün detaylı incelemesini gerçekleştireceğiz. Ön incelememizi okumadıysanız buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
İncelememize Zenfone 2'nin teknik özellikleri ile başlayalım.
  • İşlemcisi : Intel® Atom™ Quad Core Z3580 (2.3GHz), PowerVR G6430, with OpenGL 3.0 support - Intel® Atom™ Quad Core Z3560 (1.8GHz), PowerVR G6430, with OpenGL 3.0 support
  • Ram : 2/3/4 GB bellekli modeller
  • Ekran : 5.5inç, Full HD 1920×1080, IPS Resistive dokunuş panel, Corning® Gorilla® Glass 3
  • Depolama : 16GB/32GB/64GB
  • Harici Depolama: 64 GB’a kadar Micro-SD kart desteği
  • Renkleri: Kırmızı/Gri/Gold
  • Kamerası : Ön 5 MP, Fix Focus, Wide View, PixelMaster, Arka 13 MP, Otofokus, PixelMaster
  • İşletim Sistemi : Android 5.0 (Lollipop)
  • Boyutlar : 77.2 x 152.5 x 3.9 ~ 10.9 cm (E x B x Y)
  • Ağırlık : 170 g
  • Sim Desteği : Çift sim desteği bulunuyor. 1 tanesi sadece 2G desteklerken diğeri 2G,3G ve 4G desteklemektedir
  • Sensörler : G-Sensor/E-Pusula/Jiroskop/Yakınlık/Ambient Light Senso
Asus, Zenfone 2'de aynen eski versiyonlarının ön yüzünü Zenfone 2'ye entegre etmiş durumda, fakat arka kısımda fazlası ile değişiklik yapan Asus, ilk Lg'nin G serisinde görmüş olduğumuz ses açma kapama tuşlarını kamera altına yerleştirilmesi gerçekten akıllıca, ekran çerçevesini ince tutmayı amaçlayan Asus arka kısmı bombeli yaptığından dolayı pekte ince sayılmıyor; telefonu açma kapama tuşunun üstte olması ilk bakışta insanı kötü etkilese de arayüzde çift tık ile tuş kilidini açıp kapatabiliyor olmamızdan dolayı yukarıya yerleştirilmiş tuş, neredeyse işlevsiz hale geliyor.

Fiyat performansa göre alınabilecek telefon mu ?

Ülkemizde ve Dünya'da daha pahalı akıllı telefonları bulabiliriz fakat bir çok akıllı telefon, verilen paraların değerini karşılayamıyor. Fakat Asus, yapmış olduğu akıllı telefonlarda her zaman performansı üst düzey tutarken fiyatını da en ucuz tutmak için çabalıyor. Bu telefonu Samsung, HTC, Apple ve benzeri firmalar üretmiş olsaydı şuan ülkemizde en azından üç bin Türk Lirasından fazla fiyat ile karşılaşabilirdik. Fakat Asus fiyat konusunda fazlası ile taviz vermiş diyebiliriz. Yani kısacası fiyatına göre performansı; Dünya'lara değer.

Asus Zenfone 2 ne kadara alabilirim?

Asus, teknoloji mağazalarının fiyat artışı yapmamaları için önlem niteliğinde Asus e-shop sitesini geçtiğimiz aylarda açmıştı. Zenfone 2'yi internet aracılıyla satın almak isterseniz Asus'un e-shop sitesine uğrayabilir veya buraya tıklayarak güncel fiyatları kontrol edebilirsiniz.
Asus Zenfone 2, 3 farklı model ile duyurulmuştu. Bu modellerin fiyatları şu şekilde;
1.8 GHz  işlemci hızına sahip, 16 GB depolama alanı olan modeli : 1.099 ₺(Türk Lirası)
2.3 GHz işlemci hızına sahip, 32 GB depolama alanı olan modeli : 1.299 ₺(Türk Lirası)
2.4 GHz işlemci hızına sahi,p 64 GB depolama alanı olan modeli : 1.499₺(Türk Lirası)

Asus Zenfone 2 güncel oyunlarda ne kadar başarılı?

Testlerimizi: Nova 3, Modern Combat 5, Mortal Kombat X, Asphalt 8 gibi hem telefonun işlemcisini hemde grafik işlemcisini zorlayacak bir çok oyun ile test ettik ama Zenfone 2 bu testlerimizden başarılı bir şekilde geçti. Oyun oynarken telefonda ufakta olsa ısınmalar oldu. Isınmalar özellikle arka kamera taraflarında olmuştur.
 
 
 Yukarıdaki resme tıklayarak videoyu başlatabilirsiniz. Aradaki donmalar renderda oluşan sıkıntılardan dolayı olmuştur.

Asus Zenfone 2 arayüzü nasıl?

Asus donanımın yanında yazılımları ile fazlası ile uğraşmış durumda Android ortamında ki bir çok telefon üst düzey dahi olsa kasmalar ve donmalar ile karşılaşmıştık fakat Zenfone 2'de bu tür durumlar ile hiç karşılaşmadık. Asus, ZenUI adındaki arayüzünü Zenfone serisinde kullanmıştı daha fazla geliştirerek içerisinde sayısız uygulamanın yanında, her göze hitap eden temaları da bulunuyor.

Kaynak : Technosfer
Devamını oku…

Asus Zenfone Selfie Ön İnceleme

Asus Zenfone Selfie adlı modelinin ön inceleme yazısı ile karşınızdayız.
Zenfone Selfie adlı akıllı telefonunu kısaca tanıtmak gerekirse En gelişmiş ön ve arka kamera ve çok fazla sayıda çekim modu ile karşımıza çıkıyor. ZenUI arayüzü ve çarpıcı ayrıntılar bakımından zengin ekran Melds moda,teknoloji ve işçilik ile eşsiz ve mükemmel anlarınızı selfie ile yakalayın.
2
Kamera konusundan söz etmiş iken Ön incelememize kameralardan başlıyayım.
Ön ve arka kamera 13 megapiksel, aynı zamanda ön ve arka kamera içinde flaş ve lazer sitemi konulmuş. 0.2s Lazer sistemi bulunmaktadır. Selfie akıllı telefonunun ön kamera özelliğinde bulunan panorama modu ile 140 derecelik açıya kadar fotoğraf yakalayabilirsiniz. Arka kamera için ise düşük ışıkta daha rahat kullanmanız için 2.0 diyafram kullanılmıştır. Pixelmaster 2.0 ile ZenMotion, Dual Flas, HDR. Low-Light, Beauti-Fication ve Selfie Panorama gibi kamera modları mevcuttur. Asus Zenfone Selfie arka kamerada mümkün olan en hızlı nitelik için lazer otomatik odaklama iş başına geçiyor. Düşük ışıkta odaklanmak her akıllı telefon için zor ama Zenfone Selfie için bu işler çok basit oluyor.
18

Asus Zenfone Selfie akıllı telefonunun 6 tane renk seçeneği bulunmaktadır. Bu renkler Deri Siyah / Beyaz / Chic Pembe / Mavi Aqua / Glacier Gri / Sheer Altın olarak tasarlanmıştır. Tasarım demişken Selfie diğer modellerin tasarımına göre daha hoş bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Zenfone Selfie 5.5 inç ekran, 1980 x 1080 ekran çözünürlüğü ve 178 derecelik görüş açısı ile diğer modellere kıyasla daha zengin bir kamera ve ekran yapısına sahip olduğunu söyleyebiliriz.
11
Gorilla Glass 4 diğer modellerine göre daha güçlü bir yapıya sahip. Gorilla  Glass 4 hasar bakımından 2 kat güçlü, 2.5x muhafaza gücü ve %85 daha az kullanımda kırılma olasılığına sahiptir. Multimedya performansı ve pil verimliliği ile ön planda yer alıyor. Muhteşem performansı ve üstün olan Qualcomm'un snapdragon 615 Zenfone selfiede sektörün ilk okta-çekirdekli(8 çekirdekli), 64-bit işlemci özelliği, güç verimliliği ve 3GB RAM, Full HD 150Mbps hızında internet erişimi ve 4G desteği ile çıkıyor.
3


Zenfone Selfie'nin Özelliklerine Kısaca Bir Göz Atalım
  • işlemci  Snapdragon 615 8 çekirdekli
  • Ön kamera ve Arka kamera 13MP
  • Android 5.0 Lollipop 
  • Telefonun Boyutları 156.5 x 77.2 x 10.8 ~ 3.9 mm
  • Telefonun Ağırlığı 170 gram (Batarya dahil)
  • Ram 2/3 GB
  • ROM 16 GB/ 32GB eMMC Flaş 5GB ücretsiz ömür boyu ASUS WebStorage
  • Harici Kart en fazla 128 GB kadar artırılıyor
  • WLAN 802.11
  • Bluetooth V4.0
  • Çift Micro SIM kart
  • Navigasyon GPS, GLONASS, AGPS & BDS
  • Ekran 5.5inches, Full HD 1920x1080 / 403 PPI, Gorilla Glass 4
  • Pil 3000mAh Li-Polimer
  • Bekleme süresi 255 saat
  • Konuşma Zamanı 23 saat
  • Ses yuvası 3.5mm
  • Algılayıcı Hızlandırıcı / G-Sensor / E-Pusula / Kara / Proximity / Ortam Işık Sensörü / Salon Sensör
  • İnternet bağlantısında 3G ve 4G  desteği olacağını söyleyelim
Devamını oku…

Asus Zenfone 2 Laser Ön İnceleme

Ülkemiz de ilk Zenfone 2 incelemesini yaptığımızın gururunu taşırken Asus'un yeni akıllı telefonu Zenfone 2 Laser, Ülkemize de yerini almaya hazırlanıyor. Ülkemizde yine ilk Zenfone 2 Laser incelemesini bizlerden görebilirsiniz. Asus, Zenfone 2 benzeri yeni akıllı telefonu Türkiye piyasasına; Zenfone 2 Laser(ZE500KL) ve Zenfone Selfie(ZD551KL) adlı iki farklı model ile giriyor, yeni akıllı telefonlarda 4GB'lık bellek yerine 2 ve 3 GB bellekli  modeller tercih edilmiş.  

Asus Zenfone 2 Laser Detaylı Özellikleri

İşlemci : Qualcomm MSM8916 1.2GHz QuadCore Bellek : 2GB RAM LPDDR3 Depolama : 8GB / 16GB eMMC Flaş, 5GB ücretsiz ömür boyu ASUS WebStorage Depolama Türü : Micro-SD (128GB'a kadar) Bağlantı Teknolojisi : 802.11 b / g / n WLAN, USB 2.0, Bluetooth V4.0 + EDR + A2DP, Çift Micro SIM kart, SIM1 Support2G / 3G / 4G, SIM2 Support2G / 3G / 4G, By Çift SIM Dual Standı Ağırlık : 140 g (pil ile birlikte) Boyutları : 143.7 x 71.5 x 3.5 ~ 10.5 mm (UxGxY) İşletim Sistemi : Android 5.0 (Lollipop) Renk : Siyah / Seramik Beyaz / Gümüş / Mor / Aqua Mavi / Şeffaf Altın / Glamour Kırmızı   Diğer sayfaya geçerek daha detaylı ön incelememizi okuyabilirsiniz.

Zenfone 2 Laser Tasarımı 

Zenfone 2 Laser 2015 iF Tasarım ödülü almış akıllı telefonu, 3.5mm ultra ince kenarları ile kullanıcının gözünü şenlendirecek şekilde tasarlanmış. Kullanıcının tek eli ile hakim olduğu akıllı telefon arkaya yerleştirilmiş ses açma kapama tuşları ile kullanımı daha da kolaylaştırıyor.  

Zenfone 2 Laser Performansı

Qualcomm Snapdragon 410 işlemcisi ile günlük yaptığınız işleri daha hızlı yaparken düşük pil gereksinimi sayesinde hem pil ömrünüzü hemde boşa geçirdiğiniz saatleri sizlere geri veriyor. İşlemcisi sayesinde daha hızlı fotoğraf ve video çekimleri yapabiliyorken, izleyeceğiniz filmleri ve videoları HD IPS ekranı ile daha net bir şekilde görebiliyoruz. Çift sim desteği ile çift sim kullananları düşünen Asus, iki sim içinde 4G desteği getirmiş durumda.   intro  

Zenfone 2 Laser Arayüzü

Asus tarafından geliştirilen ZenUI adındaki ara yüz sayesinde Android telefonlardan beklediğimiz her şeyi rahatlıkla bulabiliyoruz. Binden fazla özelliğe sahip, temiz ve telefonu yormayan arayüz sayesinde daha akıcı şekilde telefonu kullanabiliyoruz. Kişiselleştirebildiğimiz arayüzde, SnapView adında Gizlilik korumasının yanında, Güvenlik için çocuk modu ve Trend Micro Security kullanılıyor.   zenfone 2 laser aksesuar  

Zenfone 2 Laser Aksesuarları

Asus Zenfone 2'de de gördüğümüz aksesuarlar Zenfone 2 Laser'de de kullanılabiliyor. Ama biz yinede kısaca bahsedelim. Zenflash(100x parlaklık), Lolliflash(doğal cilt tonu için kullanılır), ZenEar S(kulaklık), ZenPower(taşınabilir şarj aleti)

Kaynak : Zenfone 2 Laser İnceleme - Teknoloji Haberleri - Teknoloji
Devamını oku…

Teknoloji'nin Yeni Katmanı - Technosfer

Teknoloji dünyasında ne kadar bilgi sahibisiniz? 
Akıllı telefon alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Ya da bir bilgisayar alırken? Hayatınızın her saniyesi yanınızda olan cihazları alırken dikkat etmeniz gerekenler hakkında bilginiz yoksa bu yazımızın sonunda bu bilgileri en doğrusunu nasıl öğrenebileceğinizi Technosfer.com sitesi üzerinden öğrenebileceksiniz. 
Günlük olarak girilen sayısız teknoloji haberi, video ve fotoğraf galerisinin yanında günlük hayatınızı kolaylaştıracak kısa bilgiler vererek sizlerin bu bilişim sektörün de söz sahibi olmanız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 
Türkiye’de herkesten önce yapmış olduğumuz incelemeler ve detaylı ürün testleri ile sizlere ürün ve yazılım tercihi yaparken daha önceden bir fikir sahibi olmanızı sağlıyoruz. İlkelerimiz doğrultusunda her zaman sizler için çalışıyoruz. 

  • Tarafsız Habercilik: Sitemizde yayınlanan haberlere konu olan olaylara veya haberlerde adı geçen kişilere tam bir tarafsızlık içinde yaklaşmaktayız. Biz haberi okura ulaştıran "aracı" olarak, hiç bir haberin anlamını değiştirmemeyi ve hiç bir haberi manipüle etmemeyi ilke edinmiş bulunuyoruz.
  • Mimiksiz Habercilik: Okurlarımıza sunduğumuz haberlerin içeriğinin "iyi haber / kötü haber", "müjdeli haber / kara haber" olması ile ilgilenmiyoruz. Haberi sunarken, okura "şimdi sevinmelisin" veya "şimdi üzülmesin" havası ile sunmuyor; yalnızca gerçeği, yalnızca olanları, aktarıyoruz. Bir haberin okurda ne tür duygular uyandıracağı okurun karar vereceği bir konudur.
  • Açıklık: Herhangi bir gerçeğin ve herhangi bir olayın kenara itilmemesi, bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde minik puntolarla bir kenara atılarak gözden saklanmaması gerektiğini savunuyoruz. Her ne olduysa ve her ne olay haber niteliği taşıyorsa bizim konumuzdur ve okurun bunu bilmeye öğrenmeye hakkı vardır. Hiç bir haberi saklamayacağız, küçültmeyeceğiz, gözden kaçırmayacağız.

Teknoloji haberleriAkıllı telefon incelemeleriNotebook incelemeleriAndroidiOS ve Windows Phone uygulama incelemelerimiz ile sizlerden aldığımız gücümüze güç katıyoruz. Technosfer.com’u takip etmeyi unutmayın. 
Devamını oku…

Asus Zenfone 2 piyasadan çekiliyor mu?

Asus'un efsane serisi olan Zenfone 2 serisinin satış rakamları tam olarak açıklanmasa bile milyonlarca kullanıcaya ulaştığı tahmin edilen cihazların yazılımsal bazı nedenlerden ötürü toplatılması söz konusu olabilir mi? Almış olduğumuz bilgiler ışığında sizler için bu sorunun cevabını yazımız içerisinde nedenleri ile birlikte açıklayarak yazdık.
asus zenfone 2 piyasadan çekiliyor
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...
Asus'un Zenfone 2 cihazının sizlere daha önceden hem video hemde yazılı incelemesini Türkiye'de ilk olarak yapmıştık. Cihazların üzerinde herhangi bir yazılımsal sorun gözükmüyordu ancak bazı kullanıcıların cihazlarında bulunan yazılımsal sorunlar nedeni ile cihazlarının rom'larının sessizliğe büründüğü haberleri gelmeye devam ediyor.Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bu sorunu çözemezken ürünlerini servise göndermek zorunda kalıyorlar.
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

Asus servisinde oluşan yoğun yığılmanın etkisiyle ürünlerin piyasadan toplatılması ihtimalleri her an ihtimal dışına çıkabilir. Yazılımsal sorunların giderilmesi için gelecek güncelleme eğer çok kısa süre içerisinde gelmez ise kullanıcıların büyük bir çoğunluğu ürünlerinde oluşacak büyük sorunlar için ürünlerini servise göndermek zorunda kalacak. Bu durumda hem Asus ürünleri üzerinden çok büyük bir zarara uğrayacak hemde kullanıcılar firma hakkındaki düşüncelerinden emin olamayacaklar.
Asus Zenfone 2 Satın Alınabilir Bir Telefon Mu?
Asus Zenfone 2 ve Zenfone 6 Resimli Karşılaştırma
Asus Zenfone 2 inceleme Türkiye’de ilk!
Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz neler? Asus Zenfone 2 piyasadan çekiliyor olabilir mi?



Devamını oku…

Samsung Galaxy O serisi çıkabilir

Samsung Galaxy O modelli akıllı telefonlar piyasaya girebilir. Alfabetik sıra ile cihazlarını üretmeyen Samsung, en üst modelline Galaxy S, en düşük modelli akıllı telefonlarına ise Galaxy J serisini çıkarmıştı.
Geçtiğimiz günlerde Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ adındaki modellerini duyurmuştu.


Gelen yeni bilgilere göre Samsung, yeni serisi olarak adlandıracağı Galaxy O serisini piyasalara sürmek için 2 farklı telefon üretmeye başlamış. SM-G550 ve SM-G600 adlı yeni akıllı telefonlar için şuanlık fiyat ve teknik özellikleri bilinmese de çok yakında teknik özelliklerin sızdırılacağını düşünüyoruz.
Büyük ihtimalle Galaxy O5 ve Galaxy O7 adı ile satışa çıkabilirler.

Devamını oku…

Lumia 950 Görüntülendi !

Microsoft’un yılın son çeyreğinde tanıtmaya hazırlandığı telefonu Lumia 950 , test aşamasındayken sızdırıldı. 5.2 inç’lik ekranla gelecek olan cihazla ilgili detaylar haberimizde.
Daha öncesinde sızdırılan özelliklere bakacak olursak 5.2 inç 2K bir ekran , Snapdragon 808 işlemci , 3 GB Ram , 3000 mAh batarya ve iris tarayıcısı gibi özelliklerle gelecekti. Tasarımı da az çok belli olan cihazın görüntüsü ise test aşamasındayken sızdırıldı.
Sızdırılan görselde cihazda koruyucu bir kılıf bulunuyor. Bu da cihazın tam olarak nasıl bir görüntüde olduğunu engelliyor. Windows 10 Mobile işletim sistemiyle gelecek cihazın çıkış tarihini bekleyip göreceğiz.




Devamını oku…

iOS 8.4 Bugün Yayınlandı ! (Hemen İndir)

Dünkü haberimizde bugün 18.00’da güncellemenin yayınlanacağını sizinle paylaşmıştık ve söylediğimiz gibi de oldu. Bu güncelleme özellikle Apple Music ile birlikte Müzik alanına yepyeni bir soluk getiriyor. Diğer detaylar haberimizde ..
ios-8-4
Bu güncelleme 212 Mb İphone 6’lar için. Güncelleme ile birlikte Sirilere de akıllı müzik çalma özelliği geliyor. Siriye mesela şu tarihin en iyi şarkılarını veya bir filmin şarkılarını bul derseniz o size bulup çalıyor. Ayrıca Spotify, Deezer gibi ama onlardan daha farklı bir potansiyelle karşımıza çıkan Apple Music, İphone ve İpad sahiplerine ücretsiz 3 ay sunuluyor ondan sonra ise 9.99 Tl’lik bir ücretle karşımıza çıkıyor. 6 Kişiye kadar uzanan Aile paketi almak isterseniz 14.99 Tl’lik paketi almak durumundasınız.
Bu güncelleme ile birlikte iBooks da yenileniyor ve ayrıca bazı hata düzeltmeleri mevcut. Güncellemeyi indirmenizi tavsiye ederiz.

Devamını oku…

Asus ZenPower 10050 İnceleme

Asus ZenPower taşınabilir şarj aletini inceliyoruz.
Akıllı telefonların günü çıkaramama derdini tamamen ortadan kaldıracak olan Asus, Zenpower adlı taşınabilir şarj aleti ile Türkiye piyasasına adım atıyor. ZenPower 10050 mAh bataryası ile piyasanın fiyat performans açısından en ideal cihazı diyebiliriz.
Asus ZenPower‘ı kullanmak isteyen herkes için özel renkler ve kılıflar hazırlayan Asus yetkilileri, özellikle renk konusunda seçici olarak bizlere 5 adet renk seçeneğinin yanında, 4 adet kılıf seçeneği sunuyor. Gümüş, Pembe, Altın, Siyah, Mavi renk seçeneklerinin yanında; Pembe, Sarı, Mavi, Siyah kılıf renk seçenekleri bulunuyor.
Dayanıklılık için hafif alüminyum dış kaplama kullanılarak şıklığına şıklık katan Asus, Jeita güvenliği ile hem cihazınızı hemde Zenpower’ı ısıtmadan şarj edebiliyor. Kısa devrelere, fazla voltaja, dejarşa ve aşırı akıma karşı korumasıyla Asus Zenpower, bizlere güvenli şarj deneyimi sunuyor.
5 voltluk standart kablolar ile 6 saatlik kendisini şarj etme süresinden sonra, ister akıllı telefonunuzu şarj edebilir, isterseniz de tabletinizi şarj edebilirsiniz.
zenpower 10050 teknik özellikleri.fw

Kutudan neler çıkıyor?

Kutuyu açtığımızda ilk olarak bizleri şeffaf korumalı Asus ZenPower karşılıyor, hemen yanında akıllı telefonların/tabletlerin şarj için kullandığı ve veri aktarımı için kullandığı data kablosu mevcut bunların dışında Asus ZenPower’ı nasıl kullanacağımızı anlatan küçük harita tipi kullanım kılavuzu da kutudan çıkıyor.
SAM_1888

Telefonumun şarjını doldurabilir mi?

ZenPower‘ın bataryası tamamen dolu iken; 1500 mAh cihazı 4 defa şarj edebilir, 3000 mAh cihazı 2 defa şarj edebilirsiniz.
Eğer Asus bir akıllı telefonunuz var ise batarya dolumları şu şekilde; Zenfone 5’i 3 defa şarj edebilir, Zenfone 6’yı 2 defa şarj edebilir, Zenfone 2‘yi ise 2 defa şarj edebiliriz.
zenpower kaç defa bataryamı doldurur.fw

ZenPower’ı tabletimde kullanabilir miyim?

ZenPower’lar sadece akıllı telefonlar için değil tabletler içinde üretilmiştir. Yanında çıkan kablo eğer tabletinize uymuyor ise tek tarafı USB olan kablo(diğer tarafı tabletinize uyumlu olması gerekmektedir) ile tabletinizi kolaylıkla şarj edebilirsiniz.

ZenPower 10050’yi nereden alabilirim?

Asus tarafından önerilen e-ticaret için kullanılacak olan e-shop sitelerinden gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz. Eğer siteyi bulamadıysanız buraya tıklayarak da satın alabilirsiniz.

ZenPower 10050 ne kadar?

Türkiye piyasasına yeni girdiğinden dolayı şuanlık Asus e-shop sitesinde %40’lık indirim ile 59 Türk Lirasına satın alabilirsiniz. İndirim bittikten sonra ise 99 Türk Lirasına satın alma imkanınız bulunuyor.
Aklınıza takılan tüm soruları aşağıdaki yorum kısmına yazarak bizlere ulaştırabilirsiniz.

Devamını oku…

Turkcell T60 Tanıtıldı

Turkcell T60 hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu haberde topladık.
Turkcell ve ZTE‘nin iş birliği ile hazırlanan T serisi geçtiğimiz yıl T50 versiyonunu piyasaya sunan Turkcell, piyasada en çok satanlar arasına girmişti.
ZTE Blade S6 modelinin Turkcell için özelleştirilmiş versiyonu olan T60 için yeni detaylar Turkcell’in genel müdürü Kaan Terzioğlu‘nun tanıttığı ürün için tüm detayları paylaşıldı.
Eski versiyonları ile birlikte yaklaşık 2 Milyon satış yapan Turkcell, sadece 500 bin satışı ise T50 versiyonundan yaptıklarını açıkladı. T60 versiyo ise T50’yi geçebilecek mi ? Fazla lafı uzatmadan teknik özelliklerine geçelim.
Turkcell T60 teknik özellikleri
1280×720 piksel 5 inç IPS ekranı, 2GB belleği(RAM), 64 bit destekli 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemcisi, 13 Mega piksel arka kamerası öz çekimler için ideal 5 Mega piksel ön kamerası, Android Lollipop 5.0.2 işletim sistemi, 2400 mAh bataryasının yanına da 144.2 x 71.7 x 7.8 mm boyutu ve sade 129 gram ağırlığına sahip bir akıllı telefon
En önemlisi bu telefon kaç para ?
Telefon için ön sipariş verenler için 799TL ön sipariş ücreti, ön siparişlerden sonra almak isteyenlere ise 999TL’den satış yapılacak.
Turkcell T50 Android 5.0 (Lollipop) güncellemesi gelecek mi ?
Tanıtımın yanında Turkcell T50 için güncelleme bekleyen dostlarımız için üzücü bir haberde var Android Lollipop güncellemesi bekleyen T50 sahipleri ne yazık ki Lollipop yani Android 5.0 güncellemesi gelmeyecek.

Devamını oku…

GTA V için Ön Yükleme Tarihi Belli Oldu!


GTA V‘in PC çıkışına günler kala Rockstar Games‘den şaşırtmayan bir duyuru geldi. GTA V‘in PC versiyonun ne kadar büyük bir alan kaplayacağını hepimiz az çok biliyoruz, o yüzden yapımcı da oyunun bu sebeple ön yüklemeye açılacağını belirtti. Oyunu ön sipariş veren oyuncular 7 Nisan‘dan itibaren oyunu hem Rockstar Warehouse hem de Steam üzerinden indirmeye başlayabilecekler.Yapımcıdan ön yüklemenin başlama saati ile ilgili ise herhangi bir açıklama henüz gelmedi.

Kaynak : http://technosfer.com/gta-v-icin-on-yukleme-tarihi-belli-oldu/
Devamını oku…

[Security News][vertical][recent][5]

[Game News][vertical][recent][5]

[Software News][carouselslide][recent][9]

[Mobile News][gallery1][recent][10]

0
Asus Zenpad C 7.0 Yazılı İnceleme Asus Zenpad C 7.0 Yazılı İnceleme

Teknoloji'nin yeni katmanı Technosfer.Com'dan herkese merhaba, bugün sizler ile birlikte Asus'un Z170CG kodlu yeni tabletin...

Devamı »

0
Birleşme kararı alan ClickBus ile NeredenNereye.com 25 milyon Euro’luk bilet satışı hedefliyor Birleşme kararı alan ClickBus ile NeredenNereye.com 25 milyon Euro’luk bilet satışı hedefliyor

Lider otobüs bileti satın alma platformu ClickBus, online otobüs biletinin yanı sıra uçak bileti satışı da yapan,16 yıllık tecrübesiyle onl...

Devamı »

0
5 inçlik Asus Zenfone 2 Laser İnceleme 5 inçlik Asus Zenfone 2 Laser İnceleme

Asus ilk 4 GB bellekli akıllı telefonu ürettikten sonra aynı telefonun farklı modellerini ülkemize getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günler...

Devamı »

0
Asus Zenfone 2 Yazılı İncelemesi Asus Zenfone 2 Yazılı İncelemesi

Akıllı telefon pazarında hızla yükselen Asus, geçtiğimiz yıllarda ülkemizde satışı başlayan Zenfone'lar ile fazlası ile gündeme oturmuş...

Devamı »

0
Asus Zenfone Selfie Ön İnceleme Asus Zenfone Selfie Ön İnceleme

Asus Zenfone Selfie adlı modelinin ön inceleme yazısı ile karşınızdayız. Zenfone Selfie  adlı akıllı telefonunu kısaca tanıtmak gerekirse...

Devamı »

0
Asus Zenfone 2 Laser Ön İnceleme Asus Zenfone 2 Laser Ön İnceleme

Ülkemiz de ilk Zenfone 2 incelemesini yaptığımızın gururunu taşırken Asus'un yeni akıllı telefonu Zenfone 2 Laser, Ülkemize de yerini ...

Devamı »

0
Teknoloji'nin Yeni Katmanı - Technosfer Teknoloji'nin Yeni Katmanı - Technosfer

Teknoloji  dünyasında ne kadar bilgi sahibisiniz?  Akıllı telefon alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Ya da bir bi...

Devamı »

0
Asus Zenfone 2 piyasadan çekiliyor mu? Asus Zenfone 2 piyasadan çekiliyor mu?

Asus'un efsane serisi olan  Zenfone 2  serisinin satış rakamları tam olarak açıklanmasa bile milyonlarca kullanıcaya ulaştığı tahmin ed...

Devamı »

0
Samsung Galaxy O serisi çıkabilir Samsung Galaxy O serisi çıkabilir

Samsung Galaxy O modelli akıllı telefonlar piyasaya girebilir. Alfabetik sıra ile cihazlarını üretmeyen Samsung, en üst modelline  Galaxy...

Devamı »

0
Lumia 950 Görüntülendi ! Lumia 950 Görüntülendi !

Microsoft’un yılın son çeyreğinde tanıtmaya hazırlandığı telefonu Lumia 950 , test aşamasındayken sızdırıldı. 5.2 inç’lik ekranla gelecek o...

Devamı »

0
iOS 8.4 Bugün Yayınlandı ! (Hemen İndir) iOS 8.4 Bugün Yayınlandı ! (Hemen İndir)

Dünkü haberimizde bugün 18.00’da güncellemenin yayınlanacağını sizinle paylaşmıştık ve söylediğimiz gibi de oldu. Bu güncelleme özellikle A...

Devamı »

0
Asus ZenPower 10050 İnceleme Asus ZenPower 10050 İnceleme

Asus ZenPower  taşınabilir şarj aletini inceliyoruz. Akıllı telefonların günü çıkaramama derdini tamamen ortadan kaldıracak olan Asus, Ze...

Devamı »

0
Turkcell T60 Tanıtıldı Turkcell T60 Tanıtıldı

Turkcell T60 hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu haberde topladık. Turkcell  ve  ZTE ‘nin iş birliği ile hazırlanan T serisi geçtiğimi...

Devamı »

0
GTA V için Ön Yükleme Tarihi Belli Oldu! GTA V için Ön Yükleme Tarihi Belli Oldu!

GTA V ‘in  PC  çıkışına günler kala  Rockstar Games ‘den şaşırtmayan bir duyuru geldi.  GTA V ‘in  PC  versiyonun ne kadar büyük bir ala...

Devamı »
 

[You may also be interested in][featuredpost][random][5]

Yandex.Metrica

[Hardware News][carouselslide][recent][9]

Recent Comments

teknoloji
Teknoloji Haberleri
Araç Gereçler
DMCA.com Protection Status

Yandex.Metrica
FLATtC v1
Bu blogta bulunan resimler ve yazılar izinsiz Kopyalanamaz.