taner
Reklam alanı

5 inçlik Asus Zenfone 2 Laser İnceleme

Asus ilk 4 GB bellekli akıllı telefonu ürettikten sonra aynı telefonun farklı modellerini ülkemize getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Selfie adında ki yeni akıllı telefonu incelemiştik bugün ise yine benzer telefon olan Zenfone 2 Laser'i inceleyeceğiz. Yurt dışında daha tanıtımı yapılmadan ülkemizde tanıtılan Asus Zenfone 2 Laser, büyük bir olasılıkla ilk önce ülkemizde satışa başlayacak şuanda Selfie ve Zenfone 2 Lazer, Asus'un e shop sitesinde ön siparişte sizleri bekliyor.asus zenfone 2 laser ön inceleme.fw Asus Zenfone 2 Laser,  5 inçlik ve 5.5 inçlik modeller ile ülkemize girmeye hazırlanıyor. Bizim inceleyeceğimiz model ise 5 inçlik model. Asus Zenfone 2 hakkında merak ettiğiniz soruları öğrenebilir, kullanıcı şikayetlerini takip edebilirsiniz. İncelememize teknik özellikler ile başlayalım.
  • Qualcomm MSM8916 QuadCore 1.2GHz işlemcisi
  • Android 5.0 (Lollipop) işletim sistemi
  • 2 GB mDDR3 belleği
  • 5inç, HD 1280x720, TFT Resistive dokunuş panel Corning® Gorilla® Glass 4 teknolojisine sahip ekranı
  • 16GB eMMC Flash 5GB ASUS WebStorage bulut depolama alanı ve 128 GB'a kadar arttırılabilir hafızası
  • 5 MP, Otofokus, PixelMaster  ön kamerası
  • 13 MP, Otofokus, LED Flaş, Wide View, PixelMaster arka kamerası
  • 2400 mAh Li-Polymer pili
  • 143.7 x 71.5 x 3.5 ~ 10.5 mm (E x B x Y) ebatları
  • 140 g (batarya dahil)
  • Beyaz, kırmızı, siyah, altın renk seçenekleri bulunmaktadır.
asus zenfone 2 laser ilk bakış.fw

ASUS ZENFONE 2 LASER'E İLK BAKIŞ

Asus, büyük telefonlar yerine küçük ve kullanışlı telefonlar üretmeye devam ediyor. 5 inçlik bu telefon, diğer 5 inçlik modellere kıyasla daha hafif, ilk kullanımdan sonra bu telefonun bağımlısı olabilirsiniz. Tasarım konusunda 2015 iF Tasarım ödülüne laik görülmüştü. Bu modelde eğer açma kapatmanın, ses açma kapatma gibi tuşları özellikle yan tarafta isteyen kullanıcılar biraz zorluk çekse de çok kısa bir sürede bu duruma alışabilirsiniz. Asus Zenfone 2 de çıkarılamayan batarya, Selfie ve Zenfone 2 Laser modellerinde çıkarılabiliyor. 2 sim yuvası da ülkemizde yeni alt yapısı hazırlanan 4.5G'yi destekliyor.  Arttırılabilir hafızası bulunan telefon 128 GB'a kadar SD kart takılabiliyor. Bize gelen ürün Android 5.0.2 sürümü ile geldi ve telefonu açar açmaz bir güncellemede bizleri bekliyordu.  301.52 MB boyutunda bu güncelleme sonrasında biz pek bir şey fark etmemiş olsak da herhangi bir donmaya karşı önlem alınmış durumda. Asus Zenfone 2 Laser görselleri için tıklayabilirsiniz.

ASUS ZENFONE 2 LASER DETAYLI YAZILI İNCELEMESİ

Zenfone 2 Laser'e gelen güncellemeyi yüklemeden bir test etmek istedik ve bir çok oyun denemesi yaptık bu oyunlarda herhangi bir kasma görmedik. Zenfone 2 Laser, ZenUI arayüzünü kullandığından dolayı saten kasma veya donma yapmayacağını biliyorduk fakat güncelleme gelmeden kullanmamızın temel nedeni acaba gelen güncelleme telefonu kötü etkileyecek mi diye düşünmemizdi. Güncellemeyi attığımızda da herhangi bir donma veya kasma yaşanmadı. Qaulcomm Snapdragon 410 işlemcisi ile pil tüketimini en aza indirgeyen Asus, Adreno 306 GPU(grafik işlemcisi) ile oyun ve günlük işlerinizi mükemmeliyete dönüştürüyor. HD 720x1280 boyutlarında 294 ppi bir ekranı olan Zenfone 2 Laser çizilmeye ve kırılmaya karşı Gorilla Glass 4 teknolojisini kullanıyor. Antutu Benchmark test sonucu için tıklayabilirsiniz. 2 GB belleği bulunan telefonun normal kullanımda sadece 700 MB'lık bir kısmı etkin olarak çalışmakta, Depolama alanı ise 16 GB Kamera konusunda çok iyi iş çıkaran Zenfone 2 Laser, 5 MP ön kamerası, otofokus ve pixelmaster teknolojisi kullanıyor, arka kamera ise 13 MP otofokus, led flash, wide view(geniş açı) ve pixelmaster teknolojileri kullanılıyor. Çektiğiniz fotoğrafları düzenlemek isterseniz içerisinde fazlası ile modlar, çerceveler ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Video çekimlerini 1080p 30 fps olarak çekmektedir. Arka kamera ile çektiğimiz fotoğraf galerisi için tıklayabilirsiniz.(çok yakında eklenecektir) Ön kamera ile çektiğimiz fotoğraf galerisi için tıklayabilirsiniz.(çok yakında eklenecektir) 2400 mAh bataryası sayesinde günlük kullanımda(sosyal medya, fotoğraf, farklı uygulamalar, oyun) günü çıkarabiliyor.İvmeölçer, yakınlık, pusula gibi sensörleri bulunan Zenfone 2 Laser, siyah, seramik beyaz, gümüş, mor, aqua mavi, altın, Kırmızı gibi 7 farklı renk seçeneği bulunuyor fakat ülkemizde altın, beyaz, kırmızı ve siyah modelleri bulunmakta ilerleyen zamanlarda diğer renklerinde ülkemize geleceğini düşünüyoruz. Asus Zenfone 2 Laser Fiyatı Açıklandı. Asus Zenfone 2 Laser'i satın almak isteyenler için Asus'un e-shop sitesinden satın alabilir veya buraya tıklayarak direk olarak gidebilirsiniz. Ek olarakta Wi-Fi 802.11 b/g/n teknolojisi, Bluetooth 4.0 teknolojisi, Usb olarak 2.0 kullanılıyor.

 Kaynak : Technosfer teknoloji haberleri
Devamını oku…

Asus Zenfone 2 Yazılı İncelemesi

Akıllı telefon pazarında hızla yükselen Asus, geçtiğimiz yıllarda ülkemizde satışı başlayan Zenfone'lar ile fazlası ile gündeme oturmuştu. Bu yıl üretimini ve satışını gerçekleştirdiği Zenfone 2 ile Dünya gündeminde yerini aldı. İlk 4 GB bellekli modelini ürettikten sonra, akıllı telefon konusunda diğer firmaların değil Asus'un borusu ötmeye başladı.
Daha önce ön incelemesini gerçekleştirdiğimiz Asus Zenfone 2'nin bugün detaylı incelemesini gerçekleştireceğiz. Ön incelememizi okumadıysanız buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
İncelememize Zenfone 2'nin teknik özellikleri ile başlayalım.
  • İşlemcisi : Intel® Atom™ Quad Core Z3580 (2.3GHz), PowerVR G6430, with OpenGL 3.0 support - Intel® Atom™ Quad Core Z3560 (1.8GHz), PowerVR G6430, with OpenGL 3.0 support
  • Ram : 2/3/4 GB bellekli modeller
  • Ekran : 5.5inç, Full HD 1920×1080, IPS Resistive dokunuş panel, Corning® Gorilla® Glass 3
  • Depolama : 16GB/32GB/64GB
  • Harici Depolama: 64 GB’a kadar Micro-SD kart desteği
  • Renkleri: Kırmızı/Gri/Gold
  • Kamerası : Ön 5 MP, Fix Focus, Wide View, PixelMaster, Arka 13 MP, Otofokus, PixelMaster
  • İşletim Sistemi : Android 5.0 (Lollipop)
  • Boyutlar : 77.2 x 152.5 x 3.9 ~ 10.9 cm (E x B x Y)
  • Ağırlık : 170 g
  • Sim Desteği : Çift sim desteği bulunuyor. 1 tanesi sadece 2G desteklerken diğeri 2G,3G ve 4G desteklemektedir
  • Sensörler : G-Sensor/E-Pusula/Jiroskop/Yakınlık/Ambient Light Senso
Asus, Zenfone 2'de aynen eski versiyonlarının ön yüzünü Zenfone 2'ye entegre etmiş durumda, fakat arka kısımda fazlası ile değişiklik yapan Asus, ilk Lg'nin G serisinde görmüş olduğumuz ses açma kapama tuşlarını kamera altına yerleştirilmesi gerçekten akıllıca, ekran çerçevesini ince tutmayı amaçlayan Asus arka kısmı bombeli yaptığından dolayı pekte ince sayılmıyor; telefonu açma kapama tuşunun üstte olması ilk bakışta insanı kötü etkilese de arayüzde çift tık ile tuş kilidini açıp kapatabiliyor olmamızdan dolayı yukarıya yerleştirilmiş tuş, neredeyse işlevsiz hale geliyor.

Fiyat performansa göre alınabilecek telefon mu ?

Ülkemizde ve Dünya'da daha pahalı akıllı telefonları bulabiliriz fakat bir çok akıllı telefon, verilen paraların değerini karşılayamıyor. Fakat Asus, yapmış olduğu akıllı telefonlarda her zaman performansı üst düzey tutarken fiyatını da en ucuz tutmak için çabalıyor. Bu telefonu Samsung, HTC, Apple ve benzeri firmalar üretmiş olsaydı şuan ülkemizde en azından üç bin Türk Lirasından fazla fiyat ile karşılaşabilirdik. Fakat Asus fiyat konusunda fazlası ile taviz vermiş diyebiliriz. Yani kısacası fiyatına göre performansı; Dünya'lara değer.

Asus Zenfone 2 ne kadara alabilirim?

Asus, teknoloji mağazalarının fiyat artışı yapmamaları için önlem niteliğinde Asus e-shop sitesini geçtiğimiz aylarda açmıştı. Zenfone 2'yi internet aracılıyla satın almak isterseniz Asus'un e-shop sitesine uğrayabilir veya buraya tıklayarak güncel fiyatları kontrol edebilirsiniz.
Asus Zenfone 2, 3 farklı model ile duyurulmuştu. Bu modellerin fiyatları şu şekilde;
1.8 GHz  işlemci hızına sahip, 16 GB depolama alanı olan modeli : 1.099 ₺(Türk Lirası)
2.3 GHz işlemci hızına sahip, 32 GB depolama alanı olan modeli : 1.299 ₺(Türk Lirası)
2.4 GHz işlemci hızına sahi,p 64 GB depolama alanı olan modeli : 1.499₺(Türk Lirası)

Asus Zenfone 2 güncel oyunlarda ne kadar başarılı?

Testlerimizi: Nova 3, Modern Combat 5, Mortal Kombat X, Asphalt 8 gibi hem telefonun işlemcisini hemde grafik işlemcisini zorlayacak bir çok oyun ile test ettik ama Zenfone 2 bu testlerimizden başarılı bir şekilde geçti. Oyun oynarken telefonda ufakta olsa ısınmalar oldu. Isınmalar özellikle arka kamera taraflarında olmuştur.
 
 
 Yukarıdaki resme tıklayarak videoyu başlatabilirsiniz. Aradaki donmalar renderda oluşan sıkıntılardan dolayı olmuştur.

Asus Zenfone 2 arayüzü nasıl?

Asus donanımın yanında yazılımları ile fazlası ile uğraşmış durumda Android ortamında ki bir çok telefon üst düzey dahi olsa kasmalar ve donmalar ile karşılaşmıştık fakat Zenfone 2'de bu tür durumlar ile hiç karşılaşmadık. Asus, ZenUI adındaki arayüzünü Zenfone serisinde kullanmıştı daha fazla geliştirerek içerisinde sayısız uygulamanın yanında, her göze hitap eden temaları da bulunuyor.

Kaynak : Technosfer
Devamını oku…

Asus Zenfone Selfie Ön İnceleme

Asus Zenfone Selfie adlı modelinin ön inceleme yazısı ile karşınızdayız.
Zenfone Selfie adlı akıllı telefonunu kısaca tanıtmak gerekirse En gelişmiş ön ve arka kamera ve çok fazla sayıda çekim modu ile karşımıza çıkıyor. ZenUI arayüzü ve çarpıcı ayrıntılar bakımından zengin ekran Melds moda,teknoloji ve işçilik ile eşsiz ve mükemmel anlarınızı selfie ile yakalayın.
2
Kamera konusundan söz etmiş iken Ön incelememize kameralardan başlıyayım.
Ön ve arka kamera 13 megapiksel, aynı zamanda ön ve arka kamera içinde flaş ve lazer sitemi konulmuş. 0.2s Lazer sistemi bulunmaktadır. Selfie akıllı telefonunun ön kamera özelliğinde bulunan panorama modu ile 140 derecelik açıya kadar fotoğraf yakalayabilirsiniz. Arka kamera için ise düşük ışıkta daha rahat kullanmanız için 2.0 diyafram kullanılmıştır. Pixelmaster 2.0 ile ZenMotion, Dual Flas, HDR. Low-Light, Beauti-Fication ve Selfie Panorama gibi kamera modları mevcuttur. Asus Zenfone Selfie arka kamerada mümkün olan en hızlı nitelik için lazer otomatik odaklama iş başına geçiyor. Düşük ışıkta odaklanmak her akıllı telefon için zor ama Zenfone Selfie için bu işler çok basit oluyor.
18

Asus Zenfone Selfie akıllı telefonunun 6 tane renk seçeneği bulunmaktadır. Bu renkler Deri Siyah / Beyaz / Chic Pembe / Mavi Aqua / Glacier Gri / Sheer Altın olarak tasarlanmıştır. Tasarım demişken Selfie diğer modellerin tasarımına göre daha hoş bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Zenfone Selfie 5.5 inç ekran, 1980 x 1080 ekran çözünürlüğü ve 178 derecelik görüş açısı ile diğer modellere kıyasla daha zengin bir kamera ve ekran yapısına sahip olduğunu söyleyebiliriz.
11
Gorilla Glass 4 diğer modellerine göre daha güçlü bir yapıya sahip. Gorilla  Glass 4 hasar bakımından 2 kat güçlü, 2.5x muhafaza gücü ve %85 daha az kullanımda kırılma olasılığına sahiptir. Multimedya performansı ve pil verimliliği ile ön planda yer alıyor. Muhteşem performansı ve üstün olan Qualcomm'un snapdragon 615 Zenfone selfiede sektörün ilk okta-çekirdekli(8 çekirdekli), 64-bit işlemci özelliği, güç verimliliği ve 3GB RAM, Full HD 150Mbps hızında internet erişimi ve 4G desteği ile çıkıyor.
3


Zenfone Selfie'nin Özelliklerine Kısaca Bir Göz Atalım
  • işlemci  Snapdragon 615 8 çekirdekli
  • Ön kamera ve Arka kamera 13MP
  • Android 5.0 Lollipop 
  • Telefonun Boyutları 156.5 x 77.2 x 10.8 ~ 3.9 mm
  • Telefonun Ağırlığı 170 gram (Batarya dahil)
  • Ram 2/3 GB
  • ROM 16 GB/ 32GB eMMC Flaş 5GB ücretsiz ömür boyu ASUS WebStorage
  • Harici Kart en fazla 128 GB kadar artırılıyor
  • WLAN 802.11
  • Bluetooth V4.0
  • Çift Micro SIM kart
  • Navigasyon GPS, GLONASS, AGPS & BDS
  • Ekran 5.5inches, Full HD 1920x1080 / 403 PPI, Gorilla Glass 4
  • Pil 3000mAh Li-Polimer
  • Bekleme süresi 255 saat
  • Konuşma Zamanı 23 saat
  • Ses yuvası 3.5mm
  • Algılayıcı Hızlandırıcı / G-Sensor / E-Pusula / Kara / Proximity / Ortam Işık Sensörü / Salon Sensör
  • İnternet bağlantısında 3G ve 4G  desteği olacağını söyleyelim
Devamını oku…

[Security News][vertical][recent][5]

[Game News][vertical][recent][5]

[Software News][carouselslide][recent][9]

[Mobile News][gallery1][recent][10]

0
5 inçlik Asus Zenfone 2 Laser İnceleme 5 inçlik Asus Zenfone 2 Laser İnceleme

Asus ilk 4 GB bellekli akıllı telefonu ürettikten sonra aynı telefonun farklı modellerini ülkemize getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günler...

Devamı »

0
Asus Zenfone 2 Yazılı İncelemesi Asus Zenfone 2 Yazılı İncelemesi

Akıllı telefon pazarında hızla yükselen Asus, geçtiğimiz yıllarda ülkemizde satışı başlayan Zenfone'lar ile fazlası ile gündeme oturmuş...

Devamı »

0
Asus Zenfone Selfie Ön İnceleme Asus Zenfone Selfie Ön İnceleme

Asus Zenfone Selfie adlı modelinin ön inceleme yazısı ile karşınızdayız. Zenfone Selfie  adlı akıllı telefonunu kısaca tanıtmak gerekirse...

Devamı »
 

[You may also be interested in][featuredpost][random][5]

Yandex.Metrica

[Hardware News][carouselslide][recent][9]

Recent Comments

teknoloji
Teknoloji Haberleri
Araç Gereçler
DMCA.com Protection Status

Yandex.Metrica
FLATtC v1
Bu blogta bulunan resimler ve yazılar izinsiz Kopyalanamaz.