taner
Reklam alanı

MSİ VE NVİDİA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VR ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ!

Msi, Nvidia ile 26 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirdiği VR etkinliği ile Türkiye’nin en büyük VR etkinliğine imza attı. Nvidia’nın Pascal grafik işlemcileri ile süslediği etkinlikte, Msi’ın VR teknolojisine ne kadar özen gösterdiğini görmüş olduk. Msi ve Nvidia iş birliği ile yapılan etkinlik katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
vr-deneyim
Bizlerinde katılımcısı olmuş olduğumuz etkinlikte katılımcılar yeni tasarlanan VR sistemlerin ihtiyaç duyduğu yüksek performans ile NVIDIA GeForce GTX 10 serisi grafik işlemciler sayesinde güçlendirilen MSI GT83VR-6QF, MSI VORTEX G65VR 6RE(SLI)-077TR, MSI AEGIS X-03SEU cihazlarından VR deneyimleme şansına sahip oldu. 
Geleceğin teknolojisi olan VR teknolojisi’ni tüm Türkiye’ye duyurmayı hedefleyen Msi ve Nvidia, bu teknolojiye ilgi duyan tüm kurum, kuruluş ve kişilere bilgilendirme ve bilinçlendirme için her türlü desteği vereceğini açıkladı. Özellikle VR için geliştirilen oyunlara destek vereceklerini ve dirsek temasında olacaklarını belirttiler.
vr-ready-pc2
Etkinlik boyunca ziyaretçiler Türkiye’de Glitch Studio tarafından geliştirilen Kızılay Deprem Eğitimi Similasyonu ve RealityArts’ın yeni sanal gerçeklik oyununu deneme şansını da yakaladılar.
vr-ready-pc
Global anlamda da VR teknolojileri üzerine yoğun bir çalışma gündemi bulunan her iki firmada; hem geliştiriciler için hem de kullanıcılar için bir çok proje yürütülmekte. Bunlara örnek olarak NVIDIA tarafında NVIDIA’nın kendi VR oyunu olan ve Steam’den ücretsiz indirilebilen VR Fun House projesini ve MSI tarafında VR’ı bir sırt çantası kolaylığında deneyimleyebileceğiniz MSI VR One projesini gösterebiliriz. Ülkemiz ve dünya genelinde gelişen VR ürünlerinin gelişme hızının daha hızlı bir şekilde artmasını umut ediyoruz. VR ürünleri hakkında aklınızda soru işaretleri oluşuyorsa bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. 
Kaynak: teknoloji.me
Devamını oku…

MSI Z170A MPower Gaming Titanium inceleme

Teknoloji.Me'nin ilk yazılı incelemesinden herkese merhaba, bugün test masamızda İntel'in Z170 çipsetini kullanan Msi Z170A Mpower Gaming Titanium var. Doğru donanımlarla oyun canavarı haline gelecek olan Z170A Mpower Gaming Titanium 6. Nesil Skylake işlemci tiplerini de destekliyor. Hızlandırılmış Ram, Usb yuvaları ve Lan bağlantısının yanı sıra geliştirilmiş ses sistemi de bu ana karta entegre edilmiş. Msi'ın daha önceden tasarlamış olduğu Z170A serisinden özellikle gümüş rengi ile ayrılan M Powe Gaming Titanium, oyuncuların hayallerini süsleyen bir anakart olarak adlandırılabilir.
Sizinle birlikte anakartın teknik özelliklerine baktıktan sonra detaylı incelemesine geçelim:


msi-z170a-mpower-gaming-titanium-kutu-icerigi-4-fw
Ürünün kutusuna baktığımızda diğer Msi anakartların kutusundan ayrılmadığını söylersek yalan söylemiş oluruz. Ürünün kutusu o kadar parlak bir gümüş renk kaplamaya sahip ki kutunun fotoğraflarını çekerken gerçekten zorlandık. Ürünün kutusunun ön yüzeyinde Z170A Mpower Gaming Titanium yazılı bir bant  ve ürünün görseli bulunuyor. Genellikle Msi tarafından kullanılan kırmızı renkli logoya bu üründe yer verilmemiş onun yerine kutu ile bütünlük sağlayan gri renkte bir logoya üründe yer verilmiş.
msi-z170a-mpower-gaming-titanium-kutu-icerigi-fw

Kutunun ön yüzü oldukça güzel fakat ürünün kutusunun arka kısımını görünce yutkunamadığımızı söyleyebiliriz. Ürünün ön yüzünde ağırlıklı olarak gri renk kullanılmıştı. Tahmin edersiniz ki gri renk kullanılmasındaki en büyük faktör ürünün "Titanium" modeli olması. Ürünün kutusunun arka yüzeyine baktığımızda ise ön taraftaki sadelik anlayışı ile çok zıt ve dolu dolu bir arka yüzey bizlerle olduğunu görüyoruz. Arka yüzeyinde ürünün kutusunun ürüne ait teknik bilgilerin bulunmuş olduğu kısa notlar ve ürünün üzerindeki birimlerin isimlerinin yazdığı büyük bir anakart haritası olarak adlandırılabilecek görsel bulunuyor.
msi-z170a-mpower-gaming-titanium-kutu-icerigi-2-fw
Ürünün kutusunun üst kapağını açtığımızda karşımıza anti-statik poşet ile sarılmış olan Msi Z170 Mpower Gaming Titanium anakart çıkıyor. Msi tüm ürünlerinde olduğu gibi bu üründe de kutunun içindeki ürünün sağlam bir şekilde kullanıcılarına ulaşması için kutuya ciddi bir özen göstermiş. Ürün hem içerisinde bulunduğu kutunun malzeme kalitesi hemde ürünü saran plastik malzeme ile çok güzel korunmuş.
msi-z170a-mpower-gaming-titanium-kutu-icerigi-1-fw
Ürünümüzü kutusundan çıkardığımızda ise farklı farklı poşetler içerisinde bulunan bir çok aksesuarın bizlere ürün ile birlikte hediye geldiğini görüyoruz. Bir ürün için beklenilenden fazla bir şekilde aksesuar koyan Msi neredeyse hiç kullanmayacağınız ancak anakart üzerinde çıkışı bulunan tüm I/O noktaları için bir aksesuar koymuş durumda.  Ayrıca ürünün kutusunun içerisinden çıkan küçük I'M NOT HERE yazılı kapı askısı ise bizi bizlerden almaya yetiyor. Oyuncuların halinden anlayan en büyük firma olarak yine karşımıza çıkıyor.
msi-z170a-mpower-gaming-titanium-kutu-icerigi-3-fw
Ürünün kutu içeriğine baktığımızda ise ürünün kutusunun içerisinden şunlar çıkıyor:
  • Kullanım kılavuzu, kurulum kılavuzu
  • Kasa üzeri rozet
  • Kapı askısı
  • 1 x Destek DVD'si
  • 6 x SATA 6Gb/s kablo
  • 1 x  SLI köprü kablosu
  • 2 x LED bağlantı kablosu
  • 1 x Kablo toplayıcı
  • 1 x Kablolama yardımcısı


Ürünün orta kısımında bulunan plastik bileşenler dışında ürünün neredeyse tamamı gümüş renginde ve ürün gerçekten insanın gözünü alan bir güzelliğe sahip. Ayrıca ürünün arka kısımından ürüne baktığınızda ürünün sağlamlığı konusunda emin olabiliyorsunuz. Msi genellikle ağır ekran kartlarını ve bileşenleri rahatlıkla her şekilde kaldırabilecek anakartlar tasarlıyor ancak bu üründe malzeme kalitesi bir tık daha yükselmiş.

Ürünün işlemci kısımının üzerinde bulunan pinlerin zarar görmemesi için işlemci söketinin üzerinde dikkat yazan bir kapak bulunuyor. Bu kapak aslında ürün için önemli olarak görülmese de saklanmasında çok büyük fayda var çünkü ürünün arıza vermesi durumunda servise giderken başına bir şey gelmemesi için takmanız ürünü koruyacaktır. MSI Z170A MPower Gaming Titanium inceleme yazımızı yazarken ürünün arka kısımında işlemci yuvasının arkasında bulunan kısıma baktığımızda ürünün 115X tipindeki işlemcileri desteklediğini görebiliyoruz. Yeni geliştirilen işlemcilerin neredeyse hepsini destekleyen MSI Z170A MPower Gaming Titanium ile kendi oyun canavarınızı kolaylıkla yaratabilirsiniz.

Anakartın üzerinde 3 adet PCIe 3.0 x2 slotu ve 3 adet PCIe 3.0 x16 slotu bulunuyor. 3866 MHz frekansına kadar desteklediği yazan MSI Z170A MPower Gaming Titanium'un kutusunda 4 adet ram slotununda bu hıza kadar ulaşabileceği de yazılmış. 

Ürünün üzerinde raid desteki Msata yuvasında da yer verilmiş. 2 Adet mSata'ya kadar destekleyebilen anakart işlemlerinize göre raid profili ile istediğiniz şekilde kullanılabilir. Msata yuvalarına maksimum 110mm uzunluğuna kadar da mSata takmak mümkün MSI Z170A MPower Gaming Titanium'da.

Performans
Gen2 teknolojisini kullanan Usb 3.1 ile Usb 3'e göre iki kat hız sizleri bekliyor. Ürünün üzerinde bulunan yeni nesil Usb noktaları ile daha hızlı veri transferleri yapmak çok kolay bir hal almış.
Oyuncular için çile olan Lan bağlantısı İntel'in i219 Lan teknolojisi, özellikle eSpor ve online oyun oynayan kullanıcıları büyük bir dertten kurtaracak. i219 Lan sayesinde gecikme ve tepki süreleri de en minimuma indirilmiş durumda, Msi'in geliştirdiği Gaming Lan uygulamasıyla istediğiniz oyuna veya uygulamaya öncelik tanıyarak internet trafiğinizi yönetip, harcadığı bant genişliklerini özelleştirerek, lagsız bir oyun keyfi çıkarmanız için sadece bu ana karta sahip olmanız yeterli.


Ürünün içerisinde gelen kendi yazılımı ile fan kızını ürünün anlık sıcaklığını ve performans durumunu çok kolaylıkla takip edebilirsiniz. Daha önceden eskimiş Bios ile yapmış olduğumuz tüm işlemleri yeni  Z170A MPower Gaming Titanium'da tek bir bios uygulaması üzerinden yapmak mümkün hale gelmiş durumda.
Sentetik testler:
MSI Z170A MPower Gaming Titanium üzerinde yapmış olduğumuz sentetik testler bizleri oldukça mutlu etti. Aşağıdan ürün üzerinde yapmış olduğumuz benchmark test sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

wprime spi32m
cinebench_gpu cinebench_cpu
aida_write aida_read
aida_latency

Sonuç: 
Ürünü almak için aslında bir çok nedeniniz var ancak biz Teknoloji.me olarak sizlere bu ürünü fiyat-performans açısından baktığınızda tarafsızca alabileceğiniz en iyi ürün olarak öneriyoruz. Aynı fiyat sınıfında bulunan tüm anakartların üzerinde ve malzeme kalitesi ile rakiplerinin önüne geçen MSI Z170A MPower Gaming Titanium, doğru kombinasyonlar ile sizleri oyunlarda ve yüksek performans isteyen çalışmalarda bir adım öne taşıyacak gibi duruyor. Yapmış olduğumuz testlerde hem ses hem performans hemde tasarım olarak MSI Z170A MPower Gaming Titanium bizlerden 9.7 ile editörün seçimi rozetini almayı başardı.

Devamını oku…

MSİ GEFORCE GTX 1060 6G EKRAN KARTI İNCELEME


Gelişen teknolojiler ile 16 nm üretim teknolojisini bünyesine katan ve Maxwell mimarisinden Pascal mimarisine geçiş yapan Nvidia, son nesil Maxvell işlemcisine sahip Titan X’den daha iyi performansa sahip ve uygun fiyatlarla satışa çıkarmış olduğu kartlar ile kendisiyle yarıştığını bir kez daha herkese gösterdi.
Bugün ki inceleme konuğumuz olan Geforce GTX 1060 6GB ekran kartı ise özel tasarım olarak kendisini kanıtlamış olan firmalardan MSI‘ın bir ürünü. TwinFrozr V ekran kartları üzerinde ciddi anlamda yoğunlaşan MSI’ın yeni modeli de kullanıcılar tarafından büyük ilgi görecek gibi duruyor. Ekran kartının teknik özelliklerine baktıktan sonra bol görseller ile birlikte incelemeye geçelim.
Yazının tam halini technosfer.com üzerinden okuyabilirsiniz.
 
Özellikler
Grafik Motoru
NVIDIA GeForce® GTX 1060
Veriyolu Standardı
PCI Express x16 3.0
Bellek Tipi
GDDR5
Bellek Miktarı
6144 MB
Çekirdek Hızı(MHz)
1809 MHz / 1594 MHz (OC Mode)
1784 MHz / 1569 MHz (Gaming Mode)
1708 MHz / 1506 MHz (Silent Mode)
Bellek Hızı(MHz)
8108 MHz (OC Mode)
8008 MHz (Gaming Mode)
8008 MHz (Silent Mode)
Maximum Ekran
4
Maximum Çözünürlük
7680 x 4320
Boyutlar (mm)
277 x 140 x 39 mm
Ağırlık
1017 gr


MSI_GTX1060_GamingX-3
Msi her çıkarmış olduğu ürün serisinde kutu tasarımları ile çok büyük oranda olmasa da oynuyor. Bin serisi ürünler için tasarlamış olduğu kutuyu bir önceki Msi GTX 1070 incelememizde de anlatmıştık ancak 1060'ın kutusu da 1070 ile çok büyük benzerlikler taşıyor.
Kutunun ön yüzeyinde Nvidia renkleri ve kırmızı bir renk hakim durumda.  Sağ üst köşede bulunan GeForce VrReady logosu ve sol alt kısımda bulunan ürüne ait öne çıkan teknik özellikler ile kutu bir bütünlük sağlamış.
MSI_GTX1060_GamingX-4
Arka kısımına kutunun geldiğimizde ürün hakkında detaylı teknik özelliklere yer verilmiş. Bu özellikler arasında en çok öne çıkan ise Twin Frozr VI soğutma sisteminin sessizliği, Msi Gaming App ve ürün üzerine konumlandırılmış olan renk değiştirebilir RGB Led ışıklar olmuş.
5-1
Ürünü dışında bulunan kılıf benzeri kutudan kurtardıktan sonra karşımıza üzerinde kabartmalı bir MSI logosu bulunan yeni küçük siyah bir kutu daha çıkıyor. Aksesuar paketi olarak planlanmış olan kutuyu kolaylıkla kaldırabiliyorsunuz.
6-2
Ürünün üzerinde bulunan aksesuar kutusunu çıkardıktan sonra ürünün kendisini görebiliyoruz. Ürün üzerinde ZeroFrozr yazan bir antistatik poşet ile karşımıza çıkıyor. Poşetin hemen üst kısımında bir MSI ürünü kullandığımız için teşekkür eden ve ürünümüzü kayıt ettirmemiz için bir kart çıkıyor.

7-2

Ürünün aksesuar kutsunun içerisinden DVD, hızlı kullanım kılavuzu ve Msi TwinFrozr VI yapıştırması çıkıyor. Aksesuar olarak sadece yapıştırma çıkan kutuda ürünün kurulumu için driverların olduğu DVD’ye de yer verilmiş.
MSI tarafından geliştirilen en üst model olan 1080’in en küçük kardeşi olan ve tasarım olarak 1080 ile aynı olan 1060’in üzerinde 2 adet fan bulunuyor. Twinfrozr teknolojisi ile hem sessiz hemde ısınmadan işlem yapma imkanı sunan 1060 kullanıcılar için bulunmaz bir kart denilebilir. 1060 ön kısımında bulunan 2 adet soğutucu fan üzerinden almış olduğu hava akımını içerisinde bulunan 5 adet kanala uygun oranlarla dağıtarak ısınmadan kullanım imkanı sunuyor. Ayrıca yan kısımda bulunan MSI yazısı yeni 1000 serisinde RGB Led kullanılarak özelleştirilebilir bir hal almış. Daha önceden kırmızı olarak alışmış olduğumuz Led yerini alan kişiselleştirilebilir ledler yardımı ile dışarıya açık bir kasanız varsa çok hoş görüntüler yakalayabilirsiniz.
Ekran kartının arka kısımına geçtiğimizde ise sert bir plaka bizleri karşılıyor. Üzerinde MSI’ın ejderha logosu bulunan arka kısımdaki sert plaka hem ürünün soğutulmasına katkı sağlıyor hemde devre bileşenlerini dışarıdan gelebilecek olan müdahalelere karşı koruyor.
Normal 1060 ve 1080 ekran kartlarında tek söket ve 8 pin olarak konumlandırılan güç girişi GTX 1060 Gaming  6G’de birisi 8 pin diğeri 6 pin olarak iki ayrı giriş olarak konumlandırılmış. Bu da hız aşırtma işlemi yapmak isteyen 1060 kullanıcıları için bulunmaz bir imkan. 
Daha önce incelemiş olduğumuz bir çok MSI ekran kartında olduğu gibi bu üründe de giriş ve çıkış birimleri oldukça zengin tutulmuş. DVI-D girişi ile basit eski nesil çeviricileri kullanmamız biraz zorluk kazanmış durumda olsa bile üzerinde bulunan 1 adet HDMI çıkışı ve 3 adet DisplayPort ile istemiş olduğunuz şekilde ekranlarınıza görüntü gönderebilirsiniz.
Eski nesil analog DVI’ların yerini alan yeni nesil DVI-D’lerde nasıl bir dönüşün işlemi yapacağınızı öğrenmek için “DVI-D Dönüştürme” isimli yazımızı okuyabilirsiniz.
Msi’ın GTX 1080 modelli ekran kartına kıyasla daha düşük güç tüketimine sahip olan 1060 daha az güç tüketerek kendisini bir adım öne geçiriyor. Dahili olarak Over Clock (Hız aşırtma) yapılmış olarak gelen cihazda isterseniz OC modunu kapatarak 35Watt gibi bir güç tasarrufu da yapabilirsiniz.
Ayrıca ürün üzerinde bulunan 2 adet soğutma fanında da bazı değişiklikler yapılmış durumda. Fan pervaneleri üzerine yerleştirilen minik kabartmalar ve pervanelerin konumlandırılması yeni 1000 serisinde ciddi oranda bir sessizlik ve soğutma kalitesi sağlamış. Msi tarafında çift bilyeli olarak adlandırılan fanlar konumlandırıldıkları yerde gayet sağlamlar.
Performans
Gelelim hepinizin merak etmiş olduğu ekran kartımızın performansına,  Msi GTX 1060 Gaming 6G performans olarak bir beden büyük kardeşi olan 1070'in performansının çok fazla gerisinden gelmiyor.
Testimizde kullanmış olduğumuz bilgisayarın teknik özellikleri ise şu şekilde:
  • Anakart: ASUS Rampage V Extreme
     
  • CPU: Intel Core i7 5960X
  • Soğutucu: Corsair H110
  • Bellek: Kingston 16GB (4x4GB) HyperX Predator DDR4 3000MHz
  • Depolama #1: SanDisk Extreme II 240GB
  • Depolama #2: Intel 730 Series 480GB
  • Power: Corsair AX1500i
  • İşletim Sistemi: Microsoft Windows 10 Home 64-bit
Msi GeForce GTX 1060 6G ekran kartı incelememizde kullanmış olduğumuz sistem yukarıdaki gibi aşağıda da sistem üzerinde yapmış olduğumuz sentetik testlere bakabilirsiniz.

Yazının tam halini technosfer.com üzerinden okuyabilirsiniz.

 

Kaynak: msi gtx 1060
Devamını oku…

MSI VR ONE İLE SANAL DÜNYA SIRTINİZDA

Msi mühendislerinin Htc çalışanları ile ortak geliştirdiği proje de Htc’nin sanal gerçeklik gözlüğü HTC Vive ile çalışabilen sırt çantası büyüklüğünde tasarlanmış VR One, Tokyo Game Show 2016’da tanıtıldı. Msi Vr One Dünya’nın en hafif ve en ince backpack pc sistemine sahip. Global pazarda sanal gerçeklik kullanımının artması ile birlikte kablolar ile boğuşan oyuncular, daha az kablo ile oyunun keyfini artık yaşayabilecek gibi duruyor. 3.6 kg ağırlığa sahip olan Vr One, 2 adet bataryası ile 1.5 saat tam performanslı oyun keyfi sunuyor.
Son zamanlarda çıkmış olan tüm Vr cihazlar ile uyumlu çalışabilen Vr One, son derece sessizliği ve tam performanslı çalışması ile diğer cihazlardan ayrılıyor. Ultra kanatlı çift 9cm fan ve 9 adet soğutma borusu ile çalışan Vr One, 41 dBA ses seviyesinde ultra sessizlik sağlıyor.
Msi Vr One’da 1 adet HDMI portu, 1 adet mini displayport,1 adet Thunderbold 3 usb Type-c portu ve 4 adet usb 3.0 portu bulunuyor. Görüntü portlarından 2K, 90 FPS görüntü alarak daha gerçekçi kareler sizleri bekliyor.
msi-vr-pil-gostergesi
Başta Vr One’ın 2 adet bataryasının olduğundan bahsetmiştik. Oyuna ara vermeden boş olan bataryayı dolu olan batarya ile değiştirme imkanı da oyun severlere Vr One ile sunuluyor. İki batarya için 2 farklı pil göstergesi bulunan Vr One’da, eğer 4 beyaz ışık yanıyorsa %75 ile %100 arasında pil seviyesinin olduğunu, 3 ışık yanıyorsa %50 ile %75 arasında pil seviyesinin olduğunu, 2 ışık yanıyorsa %25 ile %50 arasında pil seviyesinin olduğunu, 1 ışık yanıyorsa %25 ve altı pil seviyesi kaldığını oyunculara gösteriyor.
msi-dragon-center
Msi, Vr One için geliştirdiği Msi Dragon Center ile Vr cihazlarını tamamen buradan kontrol edebilmeniz için One Click Vr özelliğini getirmiş durumda, bu özellik ile birlikte yazılım ve donanım durumunu anlık olarak kontrol etmemiz mümkün duruma gelmiş gibi gözüküyor. Msi Dragon Center uygulamasında bulunan bir başka özellik olan Shift özelliği ile birlikte performansı ve fan hızını arttırarak daha kaliteli görüntüler almanız da mümkün.
Özet olarak: Msi VR ONE, yüksek performans ve kaliteli tasarımı ile öne çıkıyor. Eğer elinizde bilgisayara bağlanabilecek bir Vr teknoloji ürünü varsa ve bilgisayarınız üzerinden tam verim alamıyorsanız Msi’ın Vr One cihazı tam size göre, 41 dBA ses yüksekliği ile istediğiniz saatte oyunun keyfini çıkarabilirsiniz.
Kaynak: msi vr one
Devamını oku…

Masaüstü Her Oyunu Kaldırır Klişesi Msi Notebooklar İle Yıkıldı!

Msi geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu lansman ile birlikte notebook kategorisinde şu ana kadarki en kapsamlı güncellemeyi yaparak  GT, GS, GE, hatta GP serisinden 11 notebook modelinde en yeni NVIDIA GeForce® GTX ekran kartlarını kullandığını duyurdu.
Nvidia tarafından geliştirilen yeni nesil ekran kartları GeForce® GTX 1080, GTX 1070 ve GTX 1060 modellerinde aynı mimariyi ve aynı sayıda CUDA çekirdeğini kullanarak masaüstü türevleri ile aynı seviyede bir performans sunan bilgisayarlarını tanıttı. Msi son yapmış olduğu lansman ile yıllardır alışılagelmiş olan masaüstü bilgisayar iyidir kalıbını da yıkmış oldu.
Msi'ın yeni oyun notebookları, yeni NVIDIA GTX ekran kartları ile güçlendirilen VR Ready teknolojisi ile geliyor. GT83VR Titan SLI  modeli GeForce® GTX 1080 SLI ve GeForce® GTX 1070 SLI ekran kartı ile, GT73VR Titan modeliGeForce® GTX 1070 SLI, GTX 1080 ve GTX 1070 ekran kartı ile, GT72VR ve GT62VR Dominator modelleri ise GeForce® GTX1070 ekran kartları ile geliyor. Aynı zamanda GT72VR ve GT62VR Dominator, GS73VR ve GS63VR Stealth, GE72VR, ve GE62VR Apache modelleri de GeForce® GTX 1060 ekran kartı ile MSI'ın mükemmel grafik ve oyun performansını her segmentte sunduğunun birer kanıtı.
Uzun yıllardır bir taşınabilir oyuncu bilgisayarı aldığımızda Mobile yani M harfini ekran kartlarının  yanında görüyorduk ancak bu ekran kartlarında artık bunu görmüyoruz. Çünkü ekran kartı masaüstü bilgisayarda vermiş olduğu performansın aynısını kullanıcıya veriyor.

yazı içi

MSI GT73VR Titan SLI: En hızlı 120Hz/5ms ekran ile mükemmel oyun platformu
En yeni 17.3” mobil SLI güç istasyonu MSI GT73VR Titan SLI,  çift GeForce® GTX 1070 SLI grafikleri destekliyor. Ayrıca uç noktada oyun için tek GeForce® GTX 1080 ekran kartlı modeli de mevcut. Dikkat çekici grafik gücü GT73VR Titan SLI modelini güçlü bir VR oyun laptopu yaparken aynı zamanda oyunlrı 3 monitörlü surround view modunda 4K ayarları ile oynayabiliyor.
Bunlara ek olarak GT73VR Titan serisi dünyada 12120Hz/5ms ekran ve Full HD çözünürlükle gelen ilk VR Ready notebook paneline sahip. Bu panel ayrıca %94 NTSC ve %100 sRGB renk kalibrasyonu ile oyuncu için çok daha canlı bir deneyim kazandırıyor.
"Cooler Boost Titan” soğutma tasarımı, bu uç noktada SLI grafikli platformunun anahtar özelliği. Ayrıca çift Whirlwind kanat tasarımı ile 29 adet ultra ince kanat, ve modele bağlı olarak 10-12 adet soğutma borusu ile geliyor. Tek GeForce® GTX 1080 veya çift GeForce® GTX 1070 SLI grafiklerinde bu, şu ana kadar geliştirilmiş en iyi tasarım. Intel® Core i7 6820HK işlemcili modellerde kendine özel Turbo modu ile hızaşırtma özelliği sayesinde en yüksek hıza ulaşarak yalnızca MSI'ın en iyi soğutma tasarımları ile boy ölçüşebilecek bir performansa sahip oluyor. Daha düşük güç tüketimi de cabası.
GT73VR Titan üzerinde bulunan Dynaudio hoparlörler ise unutulmayacak bir deneyim. İster oyun, ister film ya da müzik olsun; GT73 kullanıcı konumunda 102dBA ses şiddetine ulaşabiliyor ve daha iyi ve detaylı bir ses sahnesi yaratarak keni dünyanıza daha yoğun bir şekilde dalmanıza olanak tanıyor.
1
MSI GT83VR Titan SLI: En iyi VR cihazları ve 4K Oyun için serisinde en yüksek performans
MSI GT83VR Titan SLI, en yeni nesil SLI platform tasarımlarının kralı. En yüksek 4K oyun gereksinimlerini VR Ready özelliği ile rahatlıkla karşılıyor.  GT83VR Titan SLI gelişmiş bir Cherry MX mekanik klavyeye sahip. Kırmızı geriden aydınlatma yönetimi ve makro oluşturmak için SteelSeries Engine 3 kullanıyor. GeForce® GTX 1080 ve 1070 SLI çift GPU desteği ile piyasadaki tüm VR cihazlar için hazır. Çok daha iyisi, MSI Matrix Display teknolojisi sayesinde Surround View modu ile 3 adet 4K@60Hz çıkışa izin veriyor ve oyunlarınızı hayat kadar gerçekçi bir görsel deneyim içinde akıcı grafiklerle oynamanız olanak tanıyor.
İçeride Nahimic 2 ile güçlendirilen Dynaudio hoparlör sistemi yoğun bir ses deneyimi sunarken ESS SABRE HiFi DAC imzalı amplifikatör ile 32bit/384kHz yüksek çözünürlüklü ses kalitesi ile müzik CD'lerindekinden 16 kat daha fazla detay duymanıza olanak tanıyor, yüksek kaliteli kulaklıklarınızdan daha yüksek performans almanızı garantiliyor!
İleri oyuncular ve profesyonel kullanıcılar için GeForce® GTX 1080 SLI ekran kartı ve hızaşırtmalı bir Core i7 işlemciyi de bünyesinde taşıyan böylesi güçlü bir donanımdan ısıyı dışarı atma yeteneği ise “Cooler Boost Titan” ile mümkün.  Güç tüketimini 600W üzerine çıkarabiliyor fakat tüm sistemi soğuk ve kararlı çalıştırıyor.
2
MSI GT72VR Dominator ve GT62VR Dominator: Enthusiast seviyesi oyun platformu 
Yeni MSI GT72VR Dominator ve GT62VR Dominator serisinde bulunan “Cooler Boost 4”, HTC VIVE için optimize edilmiş bir performansla en son GeForce® GTX 1070 grafikleri ve GeForce® GTX 1060 destekliyor ve akıcı bir VR deneyimi sunuyor.
Sound by Dynaudio, Nahimic 2 ve and Audio Boost 2 sayesinde GT72VR ve GT62VR Dominator serisi geliştirilmiş bir ses sistemine sahip. Ayrıca GT72VR Dominator seçime bağlı olarak 4K IPS paneli ile %100 sRGB ya da %100 Adobe RGB renk gamına destek veren en hızlı 120Hz/5ms mobil görüntü birimi ile geliyor. Oyunculara ve oyun tasarımcılarına en gerçek renk üretimi ile oynama ve çalışma imkanı sağlıyor. GT62VR ayrıca 4K paneli ile True Color kalibrasyonu sayesinde %100 sRGB desteği sunuyor. Her iki modelde de NVMe veya SATA depolama için bir adet M.2 SSD kombo tasarımı bulunuyor. Ayrıca depolama için bir adet HDD portu mevcut.
3
MSI GS63VR Stealth Pro: Yalnızca 17.7 mm kalınlık ile Dünyanın en ince 15.6” gaming notebook bilgisayarı 
Sadece 1.9 kg. ağırlığındaki MSI GS63VR Stealth, dünyanın en ince 15“ gaming laptopu olmasına rağmen, üzerindeki GeForce® GTX 1060 GPU için güçlü bir soğutma sistemine sahip. Harika bir işlem performansının yanında benzersiz oyun özelliklerini bir arada barındıran 17.7mm'lik ultra ince kasası ile bazı ultrabook ürünlerinden bile daha ince olmasına rağmen birçok yüksek performanslı notebook'tan daha güçlü.
GS63 üzerindeki Cooler Boost Trinity, sessiz ve etkin soğutma için toplam 5 adet soğutma borusu ve geliştirilmiş Whirlwind kanat teknolojisine sahip. Ayrıca bağımsız çift termal modül ile Core i7 CPU ve 6700HQ ve GeForce® GTX 1060 grafik işlemcinin soğutulması, yüksek oyun performansı için ayrı ayrı yönetiliyor. Steelseries klavye ve SteelSeries Engine 3 ile oyun tutkunları artık oyunları kendi yarattıkları makrolarla çok daha hızlı bir şekilde oynayabilecekler. ESS SABRE HiFi ile gelen 24bit/192kHz yüksek çözünürlüklü ses çözümü sayesinde oyunlarda çok daha iyi bir ses deneyimi yaşayacaksınız.
4
MSI GS73VR Stealth: En hafif 4K slim oyun laptopu 
MSI GS73VR Stealth, yüksek yoğunluklu aluminyum alaşıma sahip kasası, fırçalı metal yüzeyi ile bütünleşen kavisli yapısı ile oyun tarzını yeniden tanımlıyor. Mobil GeForce® GTX 1060 grafikler ve Cooler Boost Trinity soğutma çözümü ile GS73VR Stealth savaşın ortasında efsanevi bir performans gösteriyor. Ayrıca SteelSeries oyun klavyesi, SteelSeries Engine 3 yazılımı, True Color teknolojisi, ESS SABRE HiFi ses, Nahimic 2 Audio Enhancer ve daha birçok güçlü oyun özellikleri de mevcut. Tümü bu incecik kasanın içinde !
5
GE72VR ve GE62VR serileri de VR için hazır! 
Yüksek performanslı oyun deneyimi her zaman yüksek bir fiyat etiketi ile gelmek zorunda değil. Bu yıl MSI GE72VR ve GE62VR Apache modellerini yüksek performanslı eğlence platformu için hazırladı.GeForce® GTX 1060 grafikleri ile güçlendirilen bütçe dostu oyun notebookları GE72VR ve GE62VR Apache, en yeni Cooler Boost 4 teknolojisi sayesinde güçlü bir soğutma tasarımı sunuyor. Çift fan ve 6 soğutma borusu ile tüm sisteminiz oyun sırasında sessiz ve soğuk çalışıyor. Dragon Center kontrol panelinde bulunan SHIFT işlevi sayesinde yüksek performanslı Core i7 CPU ve GeForce® GTX 1060 grafiklerinizi en yüksek performans seviyesinde çalıştırabilirsiniz.
Ek olarak Steelseries çok renkli geriden aydınlatmalı klavye, Dynaudio hoparlörlerle güçlenen Nahimic 2 ses sistemi Killer LAN, Gamecaster canlı yayın yazılımı ve WTFast yazılımı da GE72VR ve GE62VR Apache modelleri ile birlikte gelerek oyun deneyiminizi daha yüksek bir seviyeye taşıyor.
6
Dragon Center ile Tek tuşla VR için hazır 
Tüm yeni MSI Gaming notebooklarda MSI'ın benzersiz yazılımı "Dragon Center"'ın son sürümü bulunuyor. Donanımınızı detaylı olarak takip etme yeteneğinin yanında MSI laptopların eşsiz özelliklerini yönetme imkanı da sunuyor. Örneğin SHIFT özelliği şimdi,  model ve konfigürasyonunuza bağlı olarak 4 veya 5 mod ile geliyor. Fan Speed sayesinde sisteminizdeki fanların hızını ayrı ayrı kontrol edebilir, X-Boost ile SSD diskinize daha hızlı erişim sağlayabilirsiniz. True Color profiliniz de bu yazılım üzerinden düzenleniyor. Son olarak Dragon Center, notebook bilgisayarınızın durumunu mobil telefon üzerinden gerçek zamanlı denetlemenize de olanak tanıyor.
7

Kaynak: technosfer
Devamını oku…

LOGİTECH K400 PLUS KLAVYE İNCELEME

Merhaba sevgili technosfer.com takipçileri bugün sizlerle birlikte Logitech K400 Plus klavye incelemesini yapacağız. Bakalım Logitech'in yeni klavyesi bizlere neler sunuyor?
Günümüzde gelişen teknolojiler ile insanlar eski alışılagelmiş televizyonlardan akıllı televizyonlara ve akıllı ev sistemlerine hızlı bir geçiş içerisine girmeye başladı. Akıllı televizyonların artık bilgisayarlar ile yarışacak seviyeye gelmesi onları kullanmak için gelen kumandaları da yetersiz bıraktı ve onların yerine geçecek cihazların hem kumandalar kadar kullanışlı hemde uygun fiyatlı olması gerekiyordu. Logitech, bu açığı çok iyi değerlendirerek daha çok akıllı ev sistemleri ile çalışması için dahili touch pad ile karşımıza gelen yeni klavyesini kullanıcıların beğenisine sundu.
AndroidiPad ya da Windows tabanlı tabletlerde de başarılı bir uyum sergileyen Logitech K400 Plus, günlük yaşamınızda her zaman yanınızda olmasını isteyeceğiniz bir ürün olabilir.


Logitech'in diğer ürünlerinin aksine çok şık bir kutu tasarımı ile karşımıza geldiğini söyleyemediğimiz K400 Plus, sade bir kutu tasarımına sahip. Logitech'in normal ofis klavyelerinde kullanılan klavyelerinin kutu tasarımına yakın bir tasarıma sahip olan kutunun üst yüzeyinde ürüne ait bir görsel bulunuyor.



Ürünün kutusunu açtığımızda ise karşımıza Logitech K400 Plus çıkıyor. Evinizin salonunda kolaylıkla kullanabileceğiniz ve çok fazla yer kaplamadan saklayabileceğiniz bir klavye olan K400 Plus'ın sol kısımında normal klavye tuşları konumlandırılmış. Ürünün sağ tarafında ise bir çok cihazdan artık alışmış olduğumuz nümerik klavye yerine touchpad konumlandırılmış.


Üzerinde touchpad bulundurmasının yanı sıra aynı zamanda touchpad kısımının hemen üst kısımında bulunan kısa yol tuşları ile kullanmış olduğunuz cihazın sesini de Logitech K400 Plus ile kontrol edebilirsiniz. Touchpad kısımında kullanılan plastik materyal şuanda piyasada kullanılan ürünlere kıyasla gayet kaliteli denilebilir. Tabii ki her ürün kullanıldıkça aşınacaktır ancak kaliteli malzeme kullanılan K400 Plus da bu süre biraz daha uzun olacak gibi gözüküyor.


Logitech K400 Plus üzerinde bulunan tuşlar daha çok multi medya alanına yönelik olarak konumlandırılmış durumda. Klavye üzerinden bulunan F serisi tuşların hepsinin kendisine özel bir ikinci işlevi bulunuyor. Klavyenin son kısımına konumlandırılan FN tuşuna basarak klavye üzerinde bulunan F serisi tuşların ikincil görevlerini yapmalarını kolaylıkla sağlayabilirsiniz.
Klavye üzerinde tanımlı olarak gelen ikincil görevler sadece görselde görmüş olduklarınız ile kısıtlı da değil. Ürünün kendi içerisinde gelen yazılımı ile ürünün üzerindeki tuşlara yeni bir özellik atamanız da mümkün.


Klavyenin arka tarafında bulunan kapağı açarak takılan 2 Adet AA pil ile 18 ay boyunca kullanılabilen Logitech K400 Plus tam bir bütçe dostu. Kullanmadığınız zaman kendisini güç harcamamak için uyku moduna alan klavye sizlere normalde kullanacağınız sürenin daha fazlasını sunabiliyor. Ürünü kullanmadığınız zaman tamamen kapatarak 2 pil ile sunmuş olduğu kullanım süresini daha da uzatabilirsiniz.
Pil yuvası olarak kullanılan kapağın alt kısımında çok güzel gizlenmiş olan mini USB dongle yuvası sayesinde ürünü taşımak istediğinizde dongle nerede sorununu da kolaylıkla çözebilirsiniz.
06-Logitech-K400-Plus-Keyboard-Instructions-680x405
Kutu içerisinden tüm ürünlerde olduğu gibi ayrıca bir adet kullanım kılavuzu ve garanti belgesi de çıkıyor.  Bu belgeleri ülkemizde okuyan var mı bilmiyoruz ama hızlı kurulum kılavuzunun işinize yarayacağını söyleyebiliriz.
07-Logitech-K400 plus dongle
Klavyenin arka kısımından çıkan ve bizlerin Logitech ürünlerinden aşina olmuş olduğumuz dongle neredeyse bir madeni para ile aynı boyutta. Ürünü yanınızdan taşırken kaybolma gibi kötü bir ihtimalinin olması yanında taşınabilir ürünlerinizde kullandığınızda çok fazla yer kaplamayarak varlığı ile yokluğunu belli etmiyor.
Logitech Options K400 Plus
Logitech'in genellikle tak çalıştır olarak adlandırmış olduğu ürünlerinden bir tanesi olan K400 Plus, birçok sabit özelliklerle dolu bir klavye. Klavyeyi daha fazla kişileştirmek için Logitech Options yazılımını kullanabilirsiniz.
Logitech K400 Plus için Logitech Options yazılımı üzerinde temel olarak yapabileceğiniz işlemler ise şöyle:
  • İmleç hızını değiştirme ve kaydırmayı ayarlama.
  • Hareketler hakkında öğretici videoları inceleme.
  • Özel kısayol tuşları oluşturma.
  • Tuşları devre dışı bırakma ve etkinleştirme—Caps Lock, Insert, Windows Başlat ve daha fazlası.
  • Caps Lock bildirimini ve düşük pil uyarısını gösterme.




Devamını oku…

[Security News][vertical][recent][5]

[Game News][vertical][recent][5]

[Software News][carouselslide][recent][9]

[Mobile News][gallery1][recent][10]

0
MSİ VE NVİDİA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VR ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ! MSİ VE NVİDİA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VR ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ!

Msi, Nvidia ile 26 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirdiği VR etkinliği ile Türkiye’nin en büyük VR etkinliğine imza attı. Nvidia’nın Pascal gr...

Devamı »

0
MSI Z170A MPower Gaming Titanium inceleme MSI Z170A MPower Gaming Titanium inceleme

Teknoloji.Me'nin ilk yazılı incelemesinden herkese merhaba, bugün test masamızda İntel'in Z170 çipsetini kullanan Msi Z170A Mpower ...

Devamı »

0
MSİ GEFORCE GTX 1060 6G EKRAN KARTI İNCELEME MSİ GEFORCE GTX 1060 6G EKRAN KARTI İNCELEME

Gelişen teknolojiler ile 16 nm üretim teknolojisini bünyesine katan ve  Maxwell  mimarisinden Pascal mimarisine geçiş yapan  Nvidia , son ...

Devamı »

0
MSI VR ONE İLE SANAL DÜNYA SIRTINİZDA MSI VR ONE İLE SANAL DÜNYA SIRTINİZDA

Msi mühendislerinin Htc çalışanları ile ortak geliştirdiği proje de Htc’nin sanal gerçeklik gözlüğü HTC Vive ile çalışabilen sırt çantası b...

Devamı »

0
Masaüstü Her Oyunu Kaldırır Klişesi Msi Notebooklar İle Yıkıldı! Masaüstü Her Oyunu Kaldırır Klişesi Msi Notebooklar İle Yıkıldı!

Msi geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu lansman ile birlikte notebook kategorisinde şu ana kadarki en kapsamlı güncellemeyi yaparak  GT, GS, ...

Devamı »

0
LOGİTECH K400 PLUS KLAVYE İNCELEME LOGİTECH K400 PLUS KLAVYE İNCELEME

Merhaba sevgili technosfer.com takipçileri bugün sizlerle birlikte Logitech K400 Plus klavye incelemesini yapacağız. Bakalım Logitech'i...

Devamı »
 

[You may also be interested in][featuredpost][random][5]

Yandex.Metrica

[Hardware News][carouselslide][recent][9]

Recent Comments

teknoloji
Teknoloji Haberleri
Araç Gereçler
DMCA.com Protection Status

Yandex.Metrica
FLATtC v1
Bu blogta bulunan resimler ve yazılar izinsiz Kopyalanamaz.