taner
Reklam alanı

MSI, YENİ GEFORCE® GTX 1080 EKRAN KARTLARINI DUYURDU‏

TWIN FROZR VI: çıtayı yükseltin

ImageProxy
MSI’ın yeni TWIN FROZR VI termal tasarımı hava soğutma tasarımlarındaki çıtayı yepyeni bir seviyeye taşıyor. Patentli TORX fan teknolojisinin geliştirilmiş versiyonu olan TORX Fan 2.0 ile gürültü seviyesi daha da düşürülürken hava basıncı ve soğutma performansında %22 gibi inanılmaz bir artış elde ediliyor. Dahsı bu yeni fanlar çift rulman ile donatılarak daha uzun süre sessiz ve akıcı dönme performansı elde ediliyor. Dev heatsink ile bağlantılı 8mm bakır soğutma borularının profili ise alt kısımda dörtgen şeklini alarak nikel kaplı bakır taban plakasına optimal ısı transferi sağlıyor. Üst sınıf termal macun ise güçlü Pascal grafik işlemcisini her zaman soğuk tutmak için en ideal şekilde uygulandı.
seahawk

SEA HAWK

MSI GeForce® GTX 1080 SEA HAWK, MSI'ın üst sınıf ekran kartı mühendisliği ve Corsair'in popüler Hydro serisi sıvı soğutmasının mükemmel bir işbirliği sonucu ortaya çıktı. Böylece SEA HAWK, fabrika çıkışı artırılmış saat hızı ile uç noktada oyun performansı sunarken aynı zamanda soğuk ve sessiz kalabiliyor.
armor

ARMOR

Şık siyah-beyaz zırhlı koruması ile MSI GeForce® GTX 1080 ARMOR 8G OC, farklı ve benzersiz tasarım arayan oyun ve kasa modcuları için biçilmiş kaftan. Yeni ARMOR 2X termal tasarımı, ödüle doymayan TWON FROZR V ekran kartlarında da bulunan patentli TORX fan teknolojisini ve daha verimli soğutma için geliştirilmiş Airflow Control Fan tasarımını kullanıyor. MSI'ın Zero Frozr teknolojisi ise internette gezinti ya da hafif oyunlar gibi düşük yük altında fanları tamamen durdurarak kartın tamamen sessiz kalmasını sağlıyor.
aero

AERO

Enerjik siyah-gümüş renkleri ile MSI GeForce® GTX 1080 AERO 8G OC her kasada mükemmel görünüyor. Yeni AERO ekran kartlarında fan etrafında yerleştirilmiş yeni termal tasarım bileşenleri ısınan havayı arka kısımda bulunan bir egzoz sayesnde doğrudan PC'den dışarı arıyor ve böylece diğer bileşenlerin ısınmasını engelliyor.
ImageProxy

MSI İLE SANAL GERÇEKLİĞE HAZIRLANIN

Sanal gerçekiliğin muhteşem deneyimini sonuna kadar yaşayabilmeniz için yüksek perormanslı bir donanıma ihtiyacınız var. MSI GeForce® GTX 1080 ekran kartları akıcı bir VR deneyimi için mükemmel performans sunuyor. MSI Gaming App şimdi PC'lerin VR performansına hazırlanması için yeni özelliklere sahip. Ayrıca VR Boost Kit ile sanal gerçeklik deneyiminiz daha kullanıcı dostu bir arayüzle gerekli bağlantıları tek bir 5.25" ön panel üzerinden rahatlıkla gerçekleştirmenizi sağlıyor.

MSI Gaming App

MSI Gaming App oyuncuların OC, Oyun ve Sessiz performans modları arasında kolay ve hızlı geçiş yapmasını sağlayan bir uygulama. En yeni versiyonunda tek tuşla VR deneyimi için PC'niz sanal gerçekliğe anında hazırlanıyor. Ayrıca görüntü kalitesini arttıran EyeRest, ya da oyun sırasında YouTube videolarını ya da yayın akışlarını izleyebileceğiniz Dragon Eye gibi benzersiz özellikler de mevcut. Gaming App ayrıca LED kontrol sekmesi ile 5 farklı ışıklandırma modundan birini tek tuşla seçerek oyun seanslarınıza istediğiniz ambiyansı vermenize olanak tanıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

  
Model
GTX 1080 GAMING X 8G
GTX 1080 SEA HAWK
GTX 1080 ARMOR 8G OC
GTX 1080 ARMOR 8G
GTX 1080 AERO 8G OC
GTX 1080 AERO 8G
GPU
GP104-400
GP104-400
GP104-400
GP104-400
GP104-400
GP104-400
Bellek boyutu/tipi
8GB GDDR5X
8GB GDDR5X
8GB GDDR5X
8GB GDDR5X
8GB GDDR5X
8GB GDDR5X
Termal tasarım
TwinFrozr VI
Corsair H55 Hydro Cooler
Armor 2X
Armor 2X
AERO exhaust
AERO exhaust
Arka plaka
VAR
VAR
YOK
YOK
YOK
YOK
LED
Yes (RGB)
Yes
No
No
Yes
Yes
Görüntü çıkışları
DisplayPort x 3 / HDMI / DL-DVI-D
DisplayPort x 3 / HDMI / DL-DVI-D
DisplayPort x 3 / HDMI / DL-DVI-D
DisplayPort x 3 / HDMI / DL-DVI-D
DisplayPort x 3 / HDMI / DL-DVI-D
DisplayPort x 3 / HDMI / DL-DVI-D
Boyutlar
279 x 140 x 42 mm
Kart: 270 x 111 x 40 mm
Soğutucu: 151 x 120 x 52 mm
279 x 140 x 37 mm
279 x 140 x 37 mm
269 x 111 x 35 mm
269 x 111 x 35 mm


Kaynak: Msi - msi gtx 1080
Devamını oku…

ASUS ZENFONE 3 HAKKINDA MERAK EDİLEN HER ŞEY

Asus Zenfone 3 hakkında merak edilenleri ve bilinen tüm ayrıntıları sizler için listeledik. Computex 2016 etkinliğinde tanıtılacak olan Zenfone 3, 3 farklı model ile çıkması bekleniyor.
Teknoloji bloglarında gezen bilgilere göre 4.5 inç, 5 inç ve 5.5 inç olmak üzere 3 farklı model olacağını duymuşsunuzdur fakat biz 4.5 inç yerine 6 inçlik bir cihaz ile karşımızda olacağını düşünüyoruz.
Üst seviye cihazları ile ileri çıkan firmalara bu sektörde bizde varız demek için hazırlanan Asus, Snapdragon 820 işlemcisini 4 GB belleği ile süslendirerek rakiplerini ezmeye hazırlanıyor. GSMArena tarafından yayınlanan teknik özelliklerini yazının en alt kısmında görebilirsiniz.
Asus Zenfone 3 Antutu Sonuçları Ortaya Çıktı
Antutu üzerinden 135.000 puan alan cihaz, üstün teknik özellikleri ile diğer rakiplerine bu yıl benim yılım demek için iddialı bir giriş yapan Asus, Parmak izi okuyucusu ve yeni yeni yaygınlaşan USB Type-C yapısını kullanıyor.
Tabii ki bu puanı almasında yardımcı olan en büyük etken Asus’un ZenUI arayüzü olduğunu düşünüyoruz.ZenUI’nin yeni versiyonu olan 3.0 versiyonu kullanılacak olan cihaz 6 farklı renk seçeneği ile tanıtılacak.
Artık son olarak Asus bu yıl adından çokça söz ettirecek gibi duruyor. Alt segment için cihaz üreten firma artık üst segmentte bende varım demek için Zenfone 3’ü tasarladı. 30 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye saati ile 09.00’da tanıtımı gerçekleştirilecek. Tanıtımı http://press.asus.com/events/Computex/2016/ adresinden takip edebilirsiniz.
Devamını oku…

UHD (Ultra High Definition) Nedir?

Ultra HD (UHDveya diğer adıyla 4K, Full HD’ye oranla dört kat daha iyi görüntü ve çözünürlük oranına sahip olan yeni nesil çekim teknolojidir. Full HD çekimlere oranla daha çok pikseli içerisinde barındıran 4K’da izleyiciler daha çok detayı görebiliyor ve daha keskin hatlarla yapılan çekimleri izleyebiliyor.
 Şuan için 4K ile çekim yapmanıza olanak sunan birçok kamera olduğu gibi 4K teknolojisi yavaş yavaş akıllı telefonlara da adapte ediliyor. Bu sayede 4K’nın yeni görüntü teknolojisi olması ve insanlığın çok daha net ekranlarla filmleri ve videoları izlemesi mümkün olacak.
UHD
4K olarak çekilen videoları ve filmleri oynatabilmek için de 4K veya Ultra HD etiketini taşıyan televizyonlardan birine sahip olmanız gerekiyor. Etiket değerleri günümüz itibariyle el yakan Ultra HD’ler öyle umulur ki ilerleyen yıllarda daha uygun fiyatlara da satın alınabilen ürünler haline gelecektir. Biraz da bu teknolojinin görüntüleyicisi olan 4K televizyon ve ekranlardan bahsedelim;
Normal bir TV’ye oranla 23 kat daha kaliteli olan 4K ekranlar 3,840 ekran çözünürlüğü kullanmakta ve en az 8 milyon aktif piksele sahip olmaktadır. Full HD yani 1080p ile karşılaştırdığımızdaysa İlk ve en önemli fark elbette görüntünün netliği konusunda karşımıza çıkıyor. 4K gösterme özelliğine sahip olan ekranlar Full HD bir ekranın gösterebileceğinden 4 kat daha fazla pikseli yani net ve geniş bir alanı size sunuyor. Ki bu özellik daha aktif ve canlı bir görüntüyle karşı karşıya kalmanız anlamına geliyor.
Tabii bu aşamada 4K video sorunu da karşımıza geliyor. 4K ve Ultra HD etiketiyle satılan ekran ve TV’lerden maksimum performans elde edebilmek için Ultra HD yayınları izlemeniz gerekiyor. Bu yayınlarınsa henüz popülerliği açısından ne ülkemizde ne de dünya çapında tam olarak gelişmiş sayılmaz.
Bir 4K ekran yada TV’miz var ancak bu kaliteye uygun yayınlar elimizde yok. O halde ne yapılacağı da özellikle alıcıların en çok aklını karıştıran sorulardan biri. 4K video özelliğine sahip olmayan videolar açıldığında 4K ekran sahipleri tam olarak istenen performansı ne yazık ki alamayacak. Yine de 4K bir ekrandan izleyeceğiniz filmlerin ve videoların en az Full HD ekran kalitesinde olacağının da altını çizmemiz gerekiyor.
Kaynak: Wmaraci

Devamını oku…

[Security News][vertical][recent][5]

[Game News][vertical][recent][5]

[Software News][carouselslide][recent][9]

[Mobile News][gallery1][recent][10]

0
MSI, YENİ GEFORCE® GTX 1080 EKRAN KARTLARINI DUYURDU‏ MSI, YENİ GEFORCE® GTX 1080 EKRAN KARTLARINI DUYURDU‏

TWIN FROZR VI: çıtayı yükseltin MSI’ın yeni TWIN FROZR VI termal tasarımı hava soğutma tasarımlarındaki çıtayı yepyeni bir seviyeye taş...

Devamı »

0
ASUS ZENFONE 3 HAKKINDA MERAK EDİLEN HER ŞEY ASUS ZENFONE 3 HAKKINDA MERAK EDİLEN HER ŞEY

Asus Zenfone 3  hakkında merak edilenleri ve bilinen tüm ayrıntıları sizler için listeledik. Computex 2016 etkinliğinde tanıtılacak olan ...

Devamı »

0
UHD (Ultra High Definition) Nedir? UHD (Ultra High Definition) Nedir?

Ultra  HD  ( UHD )  veya diğer adıyla  4K , Full HD’ye oranla dört kat daha iyi görüntü ve çözünürlük oranına sahip olan yeni nesil çekim t...

Devamı »
 

[You may also be interested in][featuredpost][random][5]

Yandex.Metrica

[Hardware News][carouselslide][recent][9]

Recent Comments

teknoloji
Teknoloji Haberleri
Araç Gereçler
DMCA.com Protection Status

Yandex.Metrica
FLATtC v1
Bu blogta bulunan resimler ve yazılar izinsiz Kopyalanamaz.